23 de febrer de 2011
23.02.2011

La UdG i el Patronat de Turisme treballen per reinventar Girona com a destí de salut

La xarxa de desfibril·ladors, la bona gastronomia, les vies verdes i l'alta qualitat de vida seran eines de la promoció

23.02.2011 | 01:00
Ramon Brugada és l´emprenedor degà de la Facultat de Medicina.

El degà de la Facultat de Medicina de la UdG, Ramon Brugada, ha llançat la idea i el Patronat de Turisme Girona Costa-Brava l'ha acollida. La xarxa de 700 desfibril·ladors que aquesta primavera començaran a instal·lar-se a cada localitat gironina oferirà unes garanties com cap altre indret del món per a totes les persones amb mals del cor. I aquest fet, sumat a una gastronomia basada en els productes frescos i de qualitat, més la possibilitat de practicar múltiples esports de natura, situarà les comarques gironines, segons assegura l'insigne doctor, com "l'àrea amb el millor sistema de salut de la conca mediterrània".
I això s'ha d'aprofitar. La costosa inversió pública que permet tenir un "privilegiat sistema de salut universal" ha de rendir, s'ha de traduir en beneficis econòmics per al territori. Aleshores, raona el degà de Medicina, si tenim les infraestructures sanitàries, i tenim les infraestructures turístiques, cal començar el projecte de divulgació, cosa es farà a partir de la setmana vinent amb les primeres reunions amb el Patronat de Turisme.
"Tenim una de les millors zones de vacances, tenim el territori cardioprotegit més gran del món. No podem esperar més a explotar el concepte. Si tu ets un malalt alemany, aquest fet pesarà en la teva programació de vacances".
Ramon Brugada atén personalment persones d'arreu del món afectades de mort sobtada. Persones que posen el seu nom al Google i localitzen el seu correu electrònic. Ell sempre respon personalment les consultes, unes 700 a l'any, segons ha confessat. "El correu electrònic és un gran invent, però ens obliga a estar treballant per sempre més. Jo no puc no escoltar un pacient", admet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema