El príncep d'Astúries i de Girona, Felip de Borbó, ha inaugurat aquest divendres el Museu d'Arts Gràfiques d'Alzamora Group a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). El príncep Felip ha fet un recorregut per l'empresa on ha pogut observar de primera mà la dinàmica del grup. El museu reflecteix l'evolució de les arts gràfiques al llarg de la història i compta amb maquinària única a Catalunya. Es tracta de la col·lecció privada més completa de l'estat espanyol on es poden veure peces que del segle XVII. En l'acte, hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el subdelegat del govern, Francesc Francisco Busquets i el vicepresident segon de la Fundació Príncep de Girona, Josep Lagares, entre altres.

El príncep d'Astúries ha arribat puntual a la visita, on l'esperaven les autoritats polítiques, representants de l'empresa i un ampli ventall de mitjans, que l'han acompanyat per totes les instal·lacions, des de la producció fins al museu que aquest divendres ha quedat inaugurat oficialment amb la descoberta de la placa commemorativa.

Durant la visita, el príncep ha pogut fer un repàs de l'evolució de les arts gràfiques, passant 'de ser un art a una indústria totalment tecnificada', segons paraules de la directora general i néta fundadora, Anna Alzamora.

La directora ha agraït la presència del príncep Felip. 'Vivim una època plena de reptes, on es plantegen no poques dificultats, per això li agraïm de tot cor el seu alè i suport, sens dubte ens dóna força per continuar el nostre projecte de futur, amb il·lusió i esperança'.

Un museu amb una col·lecció única

El Museu d'Arts Gràfiques d'Alzamora Group reflecteix l'evolució general de les arts gràfiques al llarg de la història. Es tracta de la col·lecció privada d'aquesta temàtica més completa de l'estat espanyol. El museu compta amb maquinària única a Catalunya i s'hi poden veure peces que es remunten al segle XVII. El president del grup, Pere Alzamora, ha estat l'impulsor d'aquesta museu després que els 19 anys assumís la direcció de l'empresa. Amb 'il·lusió, passió i dedicació' ha aconseguit reunir una de les col·leccions més extenses de l'estat espanyol en col·laboració amb Sebastià Vives. El museu no està obert al públic i només es pot visitar amb cita prèvia.

Alzamora Group té més de 111 anys d'història. Va ser fundada l'any 1900 en la rebotiga d'un comerç olotí. Actualment està format per tres empreses i compta amb una plantilla de 200 treballadors.

Entre les personalitats que han assistit a la visita, hi havia el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquests; el vicepresident segon de la Fundació Príncep de Girona, Josep Lagares; l'alcalde d'Olot, Lluis Sacrest; l'alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, entre d'altres autoritats.