Una de les obres importants i reconegudes de la música clàssica, la Simfonia núm. 9 en re menor, op 125 "Coral", coneguda popularment com la Novena de Beethoven, es podrà sentir per primer cop el pròxim dilluns dia 7 de març a l'Auditori de Girona (i no pas ahir, com els vam informar per error en l'exemplar d'aquest dilluns).

Els artífexs de fer sonar aquesta peça a l'Auditori, que ja ha acollit la gran majoria de les simfonies del compositor, serà l'Orquestra de Cadaqués, sota la batuta de Sir Neville Marriner, i que a més estarà acompanyada a l'escenari pel Cor de l'Orfeó Català i la soprano Barbara Bonney.

La Novena es va estrenar el 1824 a Viena i va suposar un nou plantejament simfònic, tot i que el compositor va escriure-la quan ja patia una sordesa total.

A banda de poder escoltar una de les peces cabdals de la història de la música clàssica (i que inclou la mítica Oda a l'Alegria), l'oportunitat que brinda l'Orquestra de Cadaqués el dilluns vinent és doblement atractiva. I és que tot i que el seu director principal sigui Gianandrea Noseda, en aquesta ocasió estarà dirigida per sir Neville Marriner, qui ostenta el càrrec de director principal convidat de la formació des de l'any 1992. A banda, la presència del cor de l'Orfeó Català arrodonirà la proposta.