Amparo Muñoz, actriu i Miss Univers el 1974, va morir la nit del passat diumenge als 56 anys. La intèrpret va morir al seu domicili de Málaga "després de patir una llarga malaltia i en tot moment va estar envoltada de la seva família, que demana absoluta privacitat al seu enterrament", va assenyalar el seu germà.

Amparo Muñoz Quesada, escollida Miss Costa del Sol i Miss Espanya el 1973, va ser coronada el 22 de juliol de 1974 com a Miss Univers al certamen celebrat a Manila, convertint-se en la primera espanyola amb aquest títol.

El seu regnat va estar marcat per la polèmica, perquè es va negar a ser manipulada per l'organització; als sis mesos de regnat va refusar fer un viatge al Japó i va renunciar al títol. Aquell any va treballar amb el productor José Luis Dibildos a Vida conyugal, dirigida per Roberto Bodegas i protagonitzada per Ana Belén i José Sacristán.

Aquests serien els seus primers passos al món del cinema, on també treballaria amb Vicente Aranda a Clara es el precio (1974), Antonio Giménez-Rico a Del amor y de la muerte (1977). També va estar a les ordres de Saura a Mamá cumple cien años i de Jaime Chávarri. Després d'anys sense actuar, va reaparèixer el 1996 amb una pel·lícula de Paul Naschy, Licántropo, i després a Familia, de Fernando León de Aranoa. No obstant això, un dels seus majors èxits va ser Hablamos esta noche (1982), de Pilar Miró.

L'autor i cantautor Patxi Andión, amb qui va coincidir en el rodatge de La otra alcoba, seria el seu primer marit. També va estar unida sentimentalment al productor Elías Querejeta; i es va casar dos cops més. La seva agitada vida sentimental també va estar marcada pels seus problemes amb les drogues; d'un i d'altre tema en va parlar obertament en les seves memòries, La vida es el precio, publicades el 2005.