El Carnaval 2011 de Platja d´Aro que ja va començar el passat dissabte 26 de febrer, amb el sopar de colles, en el qual van participar unes 600 persones, va continuar amb el canvi d´atributs l´endemà, diumenge, on les reines de l´any passat de la colla els Pimpons- Angels, Carme, Isabel, Marijó i Mercè-van passar el relleu al Rei Víctor i la Reina Aida Porronaires i Embarratinats de la Vall d´Aro de la Colla Sense Límits de Castell d´Aro que van iniciar el seu regnat.

Els Carnavals de Castell-Platja d´Aro se celebraran enguany fins al 9 de març i presenten per a aquesta edició un total de trenta-dues activitats, de les quals només dues són de pagament. La Gran Rua de Carrosses i Comparses serà dissabte 5 de març a les 4 de la tarda, en la qual s´augmenta la quantia dels premis un 12%, fins un total de 5.490 euros als quals optaran les 65 colles carnavalesques procedents d´arreu de Catalunya amb uns 4.000 figurants.

Organitzat per la regidoria de Cultura, Turisme i Festes de l´Ajuntament de Castell – Platja d´Aro amb la col·laboració de la Federació de Colles de Carnaval, també ha programat la convocatòria del Segon Concurs d´Habilitats Artístiques «Tu de què vas!» adreçat als afeccionats del món de la faràndula amb la possibilitat d´aconseguir un primer premi de 1.500 euros, un segon de 900 euros i un tercer de 600 euros. El disseny de la imatge d´enguany és, de nou, del dissenyador i artista gràfic Nyaki Xarnach, que l´ha creat de manera consecutiva des de l´any 2003.

Canvi d´atributs

El passat diumenge, 27 de febrer, van continuar les activitats amb el Canvi d´Atributs entre les Carnestoltes de l´any 2010 amb els d´enguany. L´acte va comen­çar a les cinc de la tarda. amb una comitiva de totes les Colles Locals i va seguir fins tot el vespre, a l´avinguda de S´Agaró. Aquest va ser el moment en què el Rei Víctor i la Reina Aida Porronaires i Embarratinats de la Vall d´Aro, de la Colla Sense Límits de Castell d´Aro, van iniciar el seu regnat. El dia de la Gran Rua de Carrosses i Com­parses, com és tradició, la seva car­rossa obrirà l´espectacle, se­guida per la de les colles carnavalesques de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d´Aro. L´activitat es reiniciarà dimarts 1 març a Castell d´Aro i dimecres 2 de març a Platja d´Aro es faran cer­caviles infantils amb els alumnes de la llar d´infants a les onze del matí i general a les quatre de la tarda. Dimecres també se celebrarà una boti­farrada popular al Palau d´Es­ports i Congressos a les nou de la nit, que es completarà amb una gran batucada amb Band Sambant per despertar els que dormen a les 11 de la nit.

Pregó de les festes i Rua

Avui s´enceten els dies grans del Carnaval amb el Dijous Gras, jornada que inaugurarà el pregó dels Reis Carnestoltes des del balcó de l´Ajuntament a la una del migdia, que continuarà amb una arrossada popular a les dues de la tarda, i la gala «Tu de què vas!» a dos quarts de deu de la nit al Palau de Congressos.

La segona edició d´aquest Concurs d´Habilitats Artístiques s´adreça a tothom, major de 16 anys amb esperit d´artista que de manera amateur vulguin mostrar les seves habilitats relacionades amb el món de la faràndula en sentit ampli (malabars, imitacions, circ, dansa, música, etc). En la primera edició? del concurs, l´any passat, va aconseguir el primer premi el grup de percussio?, xanques i malabars Els Xirois de Santa Euge?nia de Ter, (Girona). La proposta de ma?gia de José Marín de Granollers, i de canc?ó de Xavi Novo de Palamo?s van aconseguir respectivament el segons i tercer premi del concurs.

La 34a edicio? del Carnaval de Platja d´Aro tindrà com a punt àlgid la Gran Rua de Carrosses i Comparses el dissabte 5 de marc? a les quatre de la tarda amb la participacio? de 65 colles carnavalesques d´arreu de Catalunya amb 4.000 figurants. A banda d´això, el divendres 4 de març hi haurà ball de Colles de Carnaval Palau d´Esports i Congressos. El diumenge 6 de març, l´endemà de la Rua, es celebraran dues xocolatades populars a les onze del matí a Platja d´Aro i a les onze i mitja a Castell d´Aro. Hi haurà també animació de carrer amb actuació de diverses bandes musicals a les dotze i a les cinc de la tarda, i la gran trobada infantil de disfresses al Palau d´Esports i Congressos amb l´animació d´Amadeu i Companyia a les cinc de la tarda. Com a novetat d´enguany la trobada ciclista de Carnaval de bon matí, a les 10.30h. El clàssic Enterrament de la Sardina serà el dimecres 9 de març a partir de les vuit del vespre.