S'estava rumorejant en els darrers dies i ahir es va descobrir el que era un secret públic: Sopa de Cabra, que es va dissoldre fa 10 anys, tornarà a reunir-se el 9 de setembre en un únic concert en el qual espera omplir el Palau Sant Jordi, per celebrar els seus inicis fa 25 anys i per rememorar també l'emblemàtica actuació amb Sau i Sangtraït, fa 20 anys al mateix escenari.

El líder de la banda, Gerard Quintana, va explicar en una concorreguda roda de premsa que la intenció és només realitzar aquest únic concert amb els components que van participar en les últimes actuacions del grup: ell mateix, Josep Thió, Cuco Lisícic, Pep Bosch i Jaume Solé Peck, encara que tindran un record per al desaparegut Joan Cardona Ninyín, que va morir de càncer.

Respecte al repertori que oferiran, va indicar que està previst que toquin els temes que els van consagrar com Camins, L'Empordà, El Far del Sud i El boig de la ciutat, entre molts d'altres.

Durant la presentació del concert, Quintana també va comentar que aquesta iniciativa va començar a gestar-se fa dos anys, quan els van proposar participar en la festa d'aniversari d'un mitjà de comunicació i els membres del grup van iniciar converses per tornar-se a trobar en alguna iniciativa.

Quintana, encara que va remarcar diverses vegades que aquest concert no significa el retorn de la banda al panorama musical actual, també va utilitzar el títol d'una pel·lícula de James Bond per remarcar que, de tota manera, "mai diguis mai més". També parafrasejant l'entrenador del Barça, Josep Guardiola, va mantenir que les coses s'han de veure "partit a partit".

Gerard Quintana va considerar que les cançons del grup continuen "vives", amb seguidors que desitgen veure'ls en nous concerts i amb altres que eren molt joves quan es van dissoldre i que ara podran escoltar-los per primera vegada en directe.

"Això no serà un retorn"

"En certa manera ja som vintage, i ens trobem amb una escena que il·lusiona, en un moment excel·lent, després de vint anys, en el qual es van complint cicles, i amb moltes coses a reivindicar, encara que nosaltres el que volem és una festa de celebració", va dir.

Josep Thió, per la seva banda, va ressaltar que el que han escollit, finalment, és fer alguna cosa que no havien fet en els anys en els quals van actuar junts, com omplir un Sant Jordi en solitari. "Si això és un punt final o un inici és una cosa que no hem parlat, ni ens ho hem plantejat", va postil·lar.

En aquest punt, Quintana va ?coincidir en la il·lusió i el repte que tenen tots els membres de la banda d'omplir el Sant Jordi i va afegir que, de tota manera, ell continuarà amb el seu projecte com a cantant en solitari, igual que Josep Thió o Cuco Lisícic amb els seus. "Això no serà un retorn com a banda estable i amb continuïtat", va precisar.

Respecte a la data escollida, els membres del grup no van obviar que serà durant el cap de setmana previ a la Diada, fet que també pot servir per celebrar, segons Gerard Quintana, l'estat de l'actual escena musical catalana, que, segons el seu parer, "il·lusiona", amb grups com Manel, Els Amics de les Arts, Antònia Font, Gossos o Mazoni.

Les entrades per al concert es començaran a posar a la venda aquest dissabte, 4 de març, amb preus entre els 25 i els 35 euros.