04 de març de 2011
04.03.2011
Col·lecció

Neix el primer museu de Madrid dedicat a l'art modern català

La Casa-Museu Font del Rei acull més de 250 obres del modernisme i impressionisme dels segles XIX i XX

01.03.2011 | 20:21
La Fundació AMYC ha inaugurat el primer museu de la capital dedicat majoritàriament a l´art català.

La Fundació AMYC ha inaugurat el primer museu de la capital dedicat majoritàriament a l'art català. La Casa-Museu Font del Rei acull una col·lecció que, sota la temàtica de la 'Llum del Mediterrani', engloba 257 obres, de les quals 198 són pintures, 32 escultures i 27 dibuixos. La Casa-Museu Font del Rei acull una col·lecció que, sota la temàtica de la 'Llum del Mediterrani', engloba 257 obres, de les quals 198 són pintures, 32 escultures i 27 dibuixos. Aquest projecte de mecenatge és iniciativa de l'empresari català Francisco Daurella que ha creat la Fundació AMYC, amb l'objectiu apropar l'art català.

La Casa-Museu Font del Rei acull una col·lecció que, sota la temàtica de la 'Llum del Mediterrani', engloba 257 obres, de les quals 198 són pintures, 32 escultures i 27 dibuixos. Els visitants podran gaudir de les 'obres pictòriques de Ramón Casas, Santiago Rusiñol, Isidre Nonell, Salvador Dalí, Joan Miró, Pierre-Auguste Renoir, Joaquín Sorolla, Joaquín Mir, Hermenegildo Anglada Camarasa, Joaquín Torres i Antoni Tàpies. A més, recull dibuixos dels artistes contemporanis Ramón Calsina, Marcel Martí i José Luis Pascual, creador del logotip Menina de la Fundació; i escultures de José Clará i Enrique Clarasó, entre d'altres.

Aquest projecte de mecenatge és iniciativa de l'empresari català Francisco Daurella que ha creat la Fundació AMYC, amb l'objectiu apropar l'art català i mediterrani dels segles XIX i XX, una època d'enorme riquesa artística, a tots els madrilenys. Per a això, ha recuperat una casa familiar a Aravaca que ha transformat a casa-Museu.

A l'acte han assistit l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, el vicepresident del govern de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, el president de la Fundació AMYC, Francisco Daurella, i el director de la Fundació, Eduardo Durán. El Museu obre tots els dies de la setmana, d'11,00 a19,00 excepte els dilluns. Els diumenges obre d'11,00 am a 15,00 pm. L'entrada és gratuïta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit