05 de març de 2011
05.03.2011

Les bosses de plàstic no biodegradable desapareixeran a partir de l'any 2018

El projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats actualitza la primera legislació, creada fa 10 anys

05.03.2011 | 01:00

El Consell de Ministres ha aprovat la remissió a les Corts Generals del projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats pel qual es trasllada una directiva comunitària del 2008 i s'actualitza la legislació després de més de deu anys d'aplicació de la primera Llei de Residus. Dins d'aquesta norma, s'estableix un calendari de supressió de les bosses comercials d'un sol ús de plàstic no biodegradable, que desa????pareixeran el 2018. Des del 2015, serà obligat marcar-les amb un missatge sobre els seus efectes sobre el medi ambient.
Segons el Govern espanyol, el nou text reforça les funcions de vigilància, inspecció i control, d'acord amb la supressió de determinades autoritzacions i la seva substitució per comunicacions. Així mateix, s'ha aclarit i completat el règim sancionador. Per a l'elaboració d'aquest projecte de Llei s'ha mantingut un procés obert de participació i consulta amb Comunitats Autònomes, Entitats Locals i Consell Assessor de Medi Ambient.

Actualitzant i simplificant
Aquesta nova política de residus aposta per la prevenció, maximitzant l'aprofitament dels recursos, i la disminució dels impactes adversos de la seva producció i gestió sobre la salut humana i el medi ambient.
D'aquesta manera, el nou text actualitza el règim jurídic de la producció i gestió dels residus, delimita les obligacions de productors i gestors, i simplifica tràmits administratius, utilitzant un registre compartit entre les Administracions, de manera que es garanteixi la transparència en la gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema