05 de març de 2011
05.03.2011

Capellans amb Facebook

Part de l'Església de Girona usa la xarxa social virtual més popular per arribar al seus públics, i l'edat influeix en l'ús i número d'amistats

05.03.2011 | 01:00

Diversos capellans de la diòcesi de Girona tenen obert un perfil a Facebook, la xarxa social virtual més popular del món. No obstant, l'ús que en fan és variat i, una de les conseqüències, és la diferència en el nombre d'amistats. El delegat episcopal de Joventut del Bisbat, Jordi Callejón (nascut el 1980), és qui suma més amistats: 1.139, en la consulta realitzada ahir a la tarda. Altres persones i organitzacions relacionades, més o menys directament, amb l'Església catòlica de Girona també tenen aquesta presència a la xarxa. La variable edat influeix en la utilització d'aquest recurs (les persones més joves són més proclius a ser permeables a aquesta eina com a forma de relació) però no és determinant. Les amistats dels capellans són, resumint, resultat de l'activitat a les parròquies i també homònims d'altres diòcesis.
Els següents són exemples de la presència eclesial gironina al Facebook. El missioner olotí Joan Soler (1975), que desenvolupa a la diòcesis de Dapaong, al nord del Togo (Àfrica Occidental), té 509 amics. El capellà té actualitzat un bloc (enjoansoler.blogspot.com/, amb una darrera entrada datada el 27 de febrer) on narra la seva quotidianitat. Un altre prevere gironí amb desenes d'amics al Facebook és Cinto Busquets (1961), que ara és el cap de gabinet dels serveis episcopals del copríncep episcopal d'Andorra (Bisbat d'Urgell). El gironí, que resideix a Andorra després de passar anys al Japó, té 443 amistats. Elies Ferrer (1975), rector de Les Planes i Sant Feliu de Pallerols, en suma 185. Capellans amb més edat també tenen perfil però menys amics. Entre d'altres, el rector del Mercadal i Mare de Déu del Carme, Pere Domènech (1953), que en té 92. I el delegat episcopal de litúrgia i rector de la parròquia major de Sant Feliu, també de Girona, Joan Baburés (1952), amb 79. Altres col·lectius també tenen un perfil en l'esmentada xarxa. El Seminari de Girona, 67 amistats; el projecte Girona acull (Jornada Mundial de la Joventut) encara no té activitat; i Càritas diocesana de Girona té 133 persones que els "agrada" l'activitat. Alguns laics han optat per les xarxes socials. Dos exemples són Dolors Puigdevall (1955), responsable de la Pastoral Universitària, amb 72 amistats (en aquest cas, és professora de secundària). I la delegada a Girona del Col·lectiu de Dones en l'Església, Piua Salvatella (1950), que en té 52 (és un moviment de cristians de base no inclòs en l'estructura del Bisbat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema