Amb nervis, tensió i molta dedicació, els equips tècnics de les escoles de samba, la màxima categoria del Carnaval, que ahir a la nit van obrir la primera jornada de desfilades al Sambòdrom Marqués de Sapucaí de Rio de Janeiro, ultimaven els preparatius i repassaven les carrosses amb les quals enlluernarien els espectadors.

"Estic treballant des de les nou i em quedaré fins que acabi perquè nosaltres som els primers en desfilar", va dir Filipe Rodrigues, un dels membres de l'equip tècnic de la São Clemente, mentre donava els últims tocs a una carrossa que, segons va explicar, l'escola va començar a construir el mes de novembre passat.

L'escola São Clemente va obrir l'espectacle amb un homenatge a la pròpia ciutat.

Les sis escoles que van desfilar la primera nit al sambòdrom van arribar ahir a la cèntrica Avinguda President Vargas, on van fer el muntatge final de carrosses i disfresses amb els quals van recórrer a pas de samba els 700 metres de la pista de la Marqués de Sapucaí.

El programa continuà amb la "saludable" proposta d'Imperatriz Leopoldinense, una de les escoles de més tradició tècnica, que defensava els efectes beneficiosos de la samba i feia servir com a fil conductor la història de la medicina des de l'antic Egipte.

També va desfilar Portela, l'agrupació que més carnavals ha guanyat, 21 en total, que en aquesta edició està fora de concurs, i va fer una desfilada modesta després de perdre part del material que tenia preparat en un incendi registrat fa un mes a la Ciutat de la Samba, un conjunt de tallers on les escoles elaboren les seves peces.

En solidaritat, les altres escoles els van prestar materials i mà d'obra, i la Lliga Independent de les Escoles de Samba, ens que regeix les desfilades, va decidir que, a diferència d'altres anys en què les dues escoles amb pitjors qualificacions baixaven de categoria, aquest any cap serà rebaixada.