08 de març de 2011
08.03.2011
Titlla d'"intolerables" les seves paraules

Dior critica John Galliano abans de la seva última desfilada

Sidney Toledano, president de la firma, ha lamentat el dolor causat pel modista gibraltareny

04.03.2011 | 22:04

La desfilada Christian Dior per a la temporada hivernal va començar de manera totalment atípica, amb un breu però contundent discurs del president de Christian Dior Couture, Sidney Toledano, contra les paraules "intolerables" de qui fins a aquest dimarts va ser el seu director artístic, John Galliano .

A més del caràcter "inacceptable" del que ha passat, Toledano va subratllar "el dolor" provocat pel modista gibraltareny, inculpat per injúries racials i protagonista d'un trist vídeo que circula per internet en què visiblement ebri celebra a Hitler i les seves estratègies assassines.

"El fet que el nom de Dior, per mitjà del seu 'designer' (dissenyador), per brillant que sigui, hagi pogut barrejar-se amb paraules intolerables ens és molt dolorós", va explicar.

Intolerable i dolorós "en nom del nostre deure de memòria, de totes les víctimes l'Holocaust, del respecte de tots els pobles, de la dignitat en si mateixa", va afegir abans de recordar que durant l'ocupació alemanya de França la germana de Christian Dior va ser deportada al camp de concentració nazi de Buchenwald.

Aquesta prova és dolorosa també perquè tothom a Dior "es va donar en cos i ànima al seu treball i està estupefacte i trist per les seves paraules inqualificables" i per tractar d'algú "a qui apreciàvem per la seva gran creativitat", va afegir.

Toledano va recordar a continuació els valors de la signatura fundada "després de les hores fosques de la guerra", el 1947, per Christian Dior, amb el desig d'oferir bellesa, lleugeresa i felicitat a la dona.

"Ell, i la seva família es va arruïnar el 1929 i la adorada germana va ser deportada a Buchenwald", ha destacat.

Va subratllar, sobretot, que els valors d'excel·lència, respecte, refinament, saber fer que van caracteritzar sempre a aquesta signatura, que des de fa més de 60 anys contribueix a la resplendor de la cultura francesa en el món, segueixen "intactes" i són portats per els equips i tallers de la Maison Dior.

"El que van a veure ara és el resultat del seu immens treball", va concloure Toledano segons abans de ser aplaudit per l'assistència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema