El papa Benet XVI respondrà a les preguntes dels fidels sobre Jesús de Natzaret en un programa de televisió el Divendres Sant, un fet sense precedents en la història del papat i en la de la televisió, segons va informar ahir el rotatiu italià Corriere della Sera. Tot i això, segons explica el diari, l'entrevista serà gravada dos o tres dies abans del Divendres Sant i es registrarà a l'estudi privat que el papa té al Vaticà o a la capella.

La cita està prevista per al divendres 22 d'abril a partir de les 2 del migdia, l'hora en què es calcula que Jesús va morir clavat a la creu, a través de la televisió RAI 1, durant la transmissió del programa d' informació religiosa A la seva imatge-Preguntes sobre Jesús. El tema girarà entorn a la figura de Jesús de Natzaret.

L'entrevistador serà Rosario Carello, conductor del programa de la Rai 1 A la seva imatge-Preguntes sobre Jesús des de l'any 2008 i catòlic practicant. Encara que el control de les imatges anirà a càrrec del Centre Televisiu Vaticà, ja que es realitzen dins de l'Estat vaticà, la direcció serà confiada a Marco Brigliadori i a Gaia Rosa, membres de la televisió italiana.

A partir d'aquest diumenge, el programa de la televisió italiana obrirà un espai a Internet en el qual recolliran les preguntes dels teleespectadors, de les quals se'n triaran tres "significatives", com explica el conductor del programa Rosario Carello.

Carello afirma que es va posar en contacte amb els més estrets col·laboradors del Papa i va subratllar que, encara que no pot donar noms, es tracta "de persones molt properes al Papa, qui ha manifestat la seva total disponibilitat a explicar i fer entendre qui és de debò Jesucrist". No obstant això, el presentador sosté que no se sap quant temps durarà la transmissió, ja que el seu programa "té a disposició 80 minuts" però el Papa "utilitzarà el temps que sigui necessari".

Carello considera que abans "el Divendres Sant representava per la RAI un espai destinat a la reflexió, una espècie de pausa a la programació normal" quelcom que "ara s'ha perdut i es retransmeten discussions i ximpleries".

El presentador ressalta que se sent "emocionat" i afirma que és "conscient del repte al qual s'haurà d'enfrontar" davant l'entrevista en la qual "el Papa respondrà a les preguntes dels seus fidels".

El segon llibre sobre Jesús

La figura de Jesús de Nazaret cobra rellevància davant la pròxima Setmana Santa a causa del segon llibre que el papa Benet XVI li ha dedicat. En aquesta segona publicació, Benet XVI exonera els jueus de ser els culpables que Jesús fos condemnat a mort, a la segona part del seu llibre sobre la figura de Jesús de Natzaret. El volum està editat per la Llibreria Editora Vaticana (LEV), que té tots els drets d'autor de Benet XVI, i sortirà a la venda en set idiomes, entre ells espanyol i portuguès. L'aparició televisiva del pontífex el Divendres Sant serà una bona oportunitat per fer propaganda d'aquesta publicació. Segons el portaveu vaticà, Federico Lombardi, el Papa ja està escrivint la tercera part del llibre, dedicada a la infància de Jesús i al començament de la seva predicació. La primera part de Jesús de Natzaret, de 448 pàgines, va ser publicada el 2007 i el Pontífex hi va mostrar un Jesús "real, l'històric", i va afirmar que Crist és una figura "històricament sensata i convincent".