10 de març de 2011
10.03.2011
Rua de l'Extermini

Sitges s'acomiada del Carnaval

Unes 2.500 persones repartides en un total de 50 carrosses han desfilat pels carrers del municipi

09.03.2011 | 09:46
El seguici del Rei Carnestoltes de Sitges.

La ciutat de Sitges ha dit adéu aquest dimarts a la nit a un dels darrers actes del Carnaval, la Rua de l'Extermini. Es tracta d'un dels actes més multitudinaris de la festa de les disfresses per excel·lència. Unes 2.500 persones repartides en un total de 50 carrosses han desfilat pels carrers del municipi i han rivalitzat en espectacularitat. La llarga rua anava encapçalada pel Rei Carnestoltes, Sa Matxambrat Cabrot Carnestoltes Primer al qual l'acompanyava una comparsa d'esquirols, senglars, margallons i fins i tot mosquits tigres. El Carnaval de Sitges va arrencar Dijous Gras amb l'arribada del Carnestoltes a la ciutat i finalitzarà definitivament aquest dimecres amb el seu enterrament.

La Rua de l'Extermini, juntament amb la Rua de la Disbauxa que va celebrar-se dissabte són els dos actes més concorreguts del carnaval de Sitges. Es calcula que aquests dos dies visiten la ciutat més de 150.000 persones. La d'aquest dimarts posa punt i final a una setmana de festa i diversió a una ciutat on els preparatius del carnaval s'allarguen durant tot l'any.

Les entitats sitgetanes competeixen entre si per veure qui llueix la disfressa més espectacular. La plaça del Cap de la Vila de Sitges és el punt d'inici de la rua i també on cada comparsa té uns minuts per poder mostrar el millor d'ella mateixa. Tot seguit, la cinquantena de carrosses que formen la rua desfilen pels carrers del centre de la ciutat per tornar, finalment, al mateix lloc d'inici.

Ampli dispositiu de seguretat

La ciutat de Sitges ha quedat 'blindada' aquest dimarts per un ampli dispositiu de seguretat. Els Mossos d'Esquadra han fet un desplegament de més de 700 agents policials de diverses unitats i serveis que va començar aquest dissabte i s'allarga fins aquest dimarts.

Els Mossos han augmentat el nombre d'agents de paisà per lluitar amb efectivitat contra els furts i robatoris al descuit i els robatoris a l'interior dels vehicles. A més, a l'estació de Renfe de Sitges hi ha una important presència policial i de seguretat per evitar l'entrada d'ampolles de vidre i llaunes al municipi. A les carreteres del Garraf també s'han dut a terme diversos controls de trànsit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona