L'Ajuntament de Barcelona compensarà la retallada pressupostària prevista per la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de la Cultura invertint entre 10 i 13 milions d'euros l'any 2011. Després d'una reunió que va tenir lloc ahir, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, van comparèixer per separat per explicar l'acord, i van coincidir en la seva voluntat de sumar per minimitzar l'impacte de la crisi econòmica en les institucions culturals consorciades.

Mascarell -que va ser regidor socialista de Cultura- va afirmar que ha demanat a l'Ajuntament que, tenint en compte que el consistori té una millor situació econòmica, cobreixi aquelles necessitats immediates que el Govern de Catalunya no pugui assumir, perquè les grans entitats culturals no pateixin "problemes insalvables".

A més, va assenyalar que cal analitzar "cas per cas" i generar respostes ad hoc a la situació de cadascuna de les entitats, tot i que, davant de les preguntes dels periodistes, va calcular que el consistori haurà d'invertir entre 11 i 13 milions d'euros que compensaran la retallada d'entre un 15 i un 20% de les grans institucions.