L'home de la maleta (Proa), última novel·la de Ramon Solsona, que porta tres setmanes a les llibreries, és el llibre més venut de ficció en català, segons el rànquing de la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc). En l'apartat de no-ficció, l'obra més demanada és la del periodista Joaquim Maria Puyal, AICNALUBMA(Ambulància) (Columna), que va sortir fa una setmana. Els infants i joves continuen atrapats per un ratolí, Stilton: cinquè viatge al regne de la fantasia (Estrella Polar), d'Elisabetti Dami, que encapçala la llista de més venuts. En castellà, el llibre més venut és El ángel perdido, de Javier Sierra. Després de L'home de la maleta, que va ser Premi Sant Jordi, el segon llibre que aconsegueix més vendes és L'últim dia abans de demà (Empúries), d'Eduard Màrquez, seguit de La casa cantonera (Edicions de 1984), de Sílvia Alcàntara, que ja va obtenir un gran èxit amb el seu debut novel·lístic Olor de Colònia.

Al quart lloc del top ten dels llibres en català hi ha un altre autor del país, Martí Gironell, amb la seva última novel·la històrica, L'arqueòleg (Columna). Després ja ocupa el cinquè lloc un tòtem de la literatura actual, el japonès Haruki Murakami, amb 1Q84 (Empúries).

Però el rànquing demostra la bona acceptació de l'escriptura d'autors catalans, potser en aquest següent cas afavorida per les lectures obligatòries als instituts. Mirall trencat (Club editor), de Mercè Rodoreda, és el sisè llibre més venut, mentre que una ploma prolífica de la literatura catalana, Carme Riera, ocupa la setena posició amb Natura quasi morta (Edicions 62). En l'apartat de no-ficció, després d'AICNALUBMA de Joaquim Maria Puyal, un altre periodista, Rafael Nadal, el segueix de prop amb Els mandarins (Columna). En tercer lloc hi ha No sé com aprimar-me (La Magrana), de Pierre Dukan, i Germà Bel, amb Espanya, capital París (La Campana), se situa quart. També són molt venuts en castellà Carolina se enamora, de l'escriptor italià d'èxit Federico Moccia, pare del best- seller Perdona si te llamo amor, i El tiempo entre costuras, de María Dueñas, tot i portar gairebé dos anys a les llibreries.