13 de març de 2011
13.03.2011

"Els 10 barrets del Gegant del Pi" s'escolten a L'Auditori

En aquest espectacle, guanyador d'un Premi Nacional de Cultura, es versiona a ritme de vals, sardana i jazz aquesta mítica cançó infantil

13.03.2011 | 18:05
La veu de Roser Ros i la música d´Anna Ros es combinen a l´escenari.

La Sala de Cambra de l'Auditori de Girona acull avui (12 h) una proposta musical per a tota la família basada en la cançó popular ElGegant del Pi. Un espectacle, Els 10 Barrets del Gegant del Pi, que forma part del Festival de Literatures Infantil i Juvenil (FLIC).
El Gegant del Pi és, sense cap mena de dubte, un dels gegants més populars de la mitologia catalana. La narradora Roser Ros i els músics Gerard Valverde i Anna Ros han aprofitat aquesta realitat per elaborar una pila de versions de la famosa cançó per ser interpretades davant dels més menuts de la casa, a través de dos instruments de corda que coneixen bé: el violoncel i el violí. Amb Els 10 Barrets del Gegant del Pi es convida els infants a ballar, a cantar, a puntejar i fins i tot a jugar fent rotllana a ritme de vals, de sardana o de jazz. Això sí, amb un barret diferent per a cada versió.
La veu de Roser Ros condueix aquest muntatge que forma part del FLIC 2011, un festival que té per objectiu donar a conèixer la literatura oral i escrita a públics entre 0 i 18 anys, i que promociona les indústries culturals relacionades amb la literatura per tot el territori de parla catalana. A Girona i Salt, aquesta trobada ha organitzat diverses activitats entre gener i avui, dia de la cloenda.
Aquest espectacle compta amb una de les distincions més rellevants en l'àmbit de la cultura a Catalunya, el Premi Nacional de Cultura, concretament atorgat "per la continuada recerca i divulgació de contes actuals i tradicionals a escoles, biblioteques i centres culturals". Roser Ros és impulsora de nombroses iniciatives com ara l'Associació de Narradores i Narradors (ANIN) o l'associació i revista Tantàgora, des d'on es fa intercanvi i es dóna formació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona