14 de març de 2011
14.03.2011

El CoNCA s'alinia amb el sector cultural per defensar un pressupost digne

El Consell dóna suport a la manifestació prevista pel 21 de març i es posa, al mateix temps, a disposició de la conselleria

09.03.2011 | 15:47

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha donat suport aquest dimecres a la manifestació del sector cultural el proper 21 de març a Barcelona per denunciar la "fragilitat financera de la cultura" i la seva necessitat de recursos. En un manifest, el CoNCA ha refermat el seu compromís amb els creadors, agents, emprenedors i professionals perquè la cultura tingui un paper central en les polítiques públiques i la inversió equivalgui al ja reclamat 2% del pressupost general de la Generalitat. Al mateix temps, l'ens dóna suport al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per defensar davant del Govern un pressupost "digne i suficient" perquè la cultura mantingui una "clara posició estratègica".

En el manifest, el CoNCA reivindica la cultura com un "bé públic comú que té el privilegi de desenvolupar la cohesió social alhora que juga un paper fonamental en l'aprofundiment de la democràcia i l'esfera pública". Per l'ens, facilitar l'accés a la cultura "fa disminuir les desigualtats socials, promou els valors de la diversitat i permet apropar institucions culturals i ciutadania" i l'ha reivindicat com "un eix absolutament vertebrador". A més, lamenta les "deficiències endèmiques" i recorda que la cultura "contribueix de manera directa i indirecta a la riquesa econòmica i manté i genera molts llocs de treball".??Per tot això, el CoNCA demana a les institucions públiques "mantenir l'esforç" dels últims 30 anys per "redreçar l'estat de la cultura i de les arts a Catalunya" i alerta que segons quins criteris s'apliquin a les retallades el teixit cultural no serà sostenible i Catalunya podria perdre part del seu potencial "creatiu, social, simbòlic i econòmic" i també patiria una "pèrdua irreparable de talent".

??El CoNCA explica que també ha pres mesures d'austeritat i es mostra solidari amb els "esforços de contenció i estalvi" de sectors tan estratègics com l'Ensenyament i la Sanitat", però que alhora ha preservat "al màxim" el suport a la creació en forma d'ajuts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona