Unes 250 persones s'han reunit davant del Teatre Arnau de Barcelona per celebrar el Dia Mundial del Teatre, una jornada que actors, directors i professionals del món dels escenaris han aprofitat per reivindicar el teatre com una eina de transformació social.

Anna Lizaran ha estat l'encarregada de llegir el manifest de l'africana Jessica A. Kaahwa. Per la seva banda, Joan M. Gual, president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, ha pronunciat el text de Jordi Dauder, on reclamava que el teatre és molt més que "oci i entreteniment".

Ferran Mascarell, també ha participat en l'acte i s'ha compromès a oferir "les millors condicions possibles pel sector". El conseller de Cultura ha assenyalat que l'experiència del sector teatral i la presència internacional auguren un futur esperançador. Mascarell ha assegurat que tot i que enguany el suport per part de l'administració pública pugui minvar, el sector gaudeix de "bona salut". Aquest matí a la felca "el Crustó" de Barcelona, l'actriu Lloll Beltran i l'actor Abel Folch han venut el Pa del Teatre al president de la Generalitat, Artur Mas, i al conseller Ferran Mascarell. El Pa del Teatre s'està venent a més de 400 fleques de Barcelona des d'aquest dimecres i una part dels beneficis es destinaran a la Fundació per l'Esclerosi Múltiple.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assenyalat aquest diumenge al matí que l'experiència del sector teatral i la presència internacional auguren un futur esperançador. Mascarell ha assegurat que enguany el suport que l'administració donarà "pot minvar" però ha afegit que el sector té una "bona salut".

El responsable de Cultura ha reconegut que a Catalunya "les tradicions s'arrelen fàcilment' i creu que aquesta, "com que és simpàtica i agradable", també ho farà. Mascarell ha explicat que la iniciativa té la virtut d'establir vincles entre un món "molt efervescent", el del teatre, i un món "molt tradicional i creatiu", el del pa. I precisament, "la creativitat cultural i la creativitat del pa" fan un "bon" maridatge, ha afegit.

Dimecres passat diversos flequers de la ciutat de Barcelona van posar a la venda el Pa del Teatre. Fins aquest diumenge, els clients s'hi ha pogut trobar un pa dissenyat especialment per celebrar el Dia Mundial del Teatre. Amb forma de cara mig somrient, el pa està fet de farina, sal, llevat, oli d'oliva, farigola, sucre, llet i sal fumada. Alguns restaurants de la ciutat també han servit aquest tipus de pa.

Durant aquests dies, actors i actrius del panorama cultural català han participat en la venda. Aquest diumenge, Abel Folch i Lloll Beltran han fet de flequers d'excepció al president de la Generalitat i al conseller de Cultura. Altres personalitats com Xavier Trias o Jordi Hereu també han comprat el pa que promou la iniciativa. Els beneficis de la venda del Pa de Teatre es destinarà a la Fundació contra l'Esclerosi Múltiple.