Val més agafar-s'ho rient. La 6a Trobada i mostra d'art multidisciplinar inund'ART de Girona no pagarà els artistes o, el que és el mateix, tindrà un total de 116 artistes que actuaran gratuïtament. El motiu, no cal dir-ho, és un pressupost que dels 50.000 ? de fa uns anys ha caigut als 20.000 ? d'enguany. Davant la crua realitat, els organitzadors de la trobada i els artistes han rebutjat agafar-s'ho plorant i faran com si res.

La mostra d'espectacles tindrà lloc el cap de setmana del 27 al 29 de maig a la Casa de Cultura, la Rambla i ponts i carrers principals del centre de la ciutat. Hi haurà concerts, teatre, literatura, performances, pintura, fotografia, exposicions i clown. El programa detallat es pot consultar a www.inundart.org.

Els artistes no cobraran -l'any passat es va pagar la modesta quantitat de 50 euros a cadascun-, però tindran premis. Un jurat farà públic dilluns el primer, segon premi i mencions especials en les tres categories d'Arts Visuals, Arts Musicals i Arts Escèniques. Aquests premis oscil·len entre els 500 i els 1.500 euros, i són possibles gràcies al patrocinador Estrella Damm i a la Casa de Cultura. Els premiats també guanyaran el dret a actuar a l'auditori de la Casa de Cultura o exposar als centres cívics de Girona, segons el cas.

El programa començarà dijous 26 amb el taller Intervencions Urbanes. El 6è inund'ART tindrà grups musicals com Flamencoix, Dime que tu no cantas o Buritaca; grups de teatre com la Companyia Descartables; audiovisuals com el de Joanot Cortès, i pintura com la de Raimond Vayreda o l'escultura d'Alfons Plujà.

Homero Cortés, Melany, Raquel Morón, Alba Terrida i Carme Ors formen l'equip organitzador de l'inund'ART. Ahir van presentar la 6a edició de la mostra disfressats de divertits submarinistes inundats en la crisi, i es van afegir a la manifestació de la UdG que protestava davant la Generalitat per les retallades pressupostàries. Ells també estan retallats i durant uns moments van coincidir amb el final de la manifestació dels estudiants.