El Govern ha nomenat Jordi Cabré com a director general de Coordinació, Promoció i Cooperació Cultural. Cabré és nebot de l'alcalde electe de CiU a Barcelona, Xavier Trias, però el portaveu del Govern, Francesc Homs, va remarcar ahir que el factor "determinant" per nomenar-lo ha estat el seu currículum. De fet, va garantir que té un "currículum excepcional" per al càrrec.

"Això és el que ho ha mogut". va dir Homs. "No crec que sigui un encert penalitzar un nebot d'un alcaldable, perquè si anéssim amb això d'alcaldes i alcaldables amb parents a tot arreu n'hi ha per a tots gustos i colors", va afegir Homs.

Nascut a Barcelona l'any 1974, Jordi Cabré és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), màster en Govern i Gestió Pública per la UPF, Esade i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té un Postgrau en Direcció de l'Empresa per l'Institut d'Educació Contínua de la UPF.

Cabré ha estat director del departament de producció a Manterola División Arte, empresa dedicada a la producció museogràfica i expositiva. També ha dirigit l'empresa Loon Comunicació, i ha estat cap de Comunicació de la Federació Catalana de Vela.

Cabré també ha estat director d'informatius de la xarxa de televisions locals Comunicàlia i del diari electrònic Elsingulardigital.cat, a més de col·laborar en diversos mitjans de comunicació.