L'Aplec de l'Escala s'enceta, enguany, demà, a l'església de Sant Pere amb un concert a les 10 del vespre, amb el títol genèric d'Els paisatges de l'Escala a temps de sardanes.

Pel que fa a la vessant musical, actuarà la cobla Ciutat de Girona i s'interpretaran sardanes d'autors escalencs o dedicades a aquesta població. Cal destacar la interpretació de quatre sardanes de Josep Vicenç "Xaxu".

Aquest concert té un caire benèfic, ja que el seu benefici serà per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de l'església de Sant Pere.

El diumenge, l'Aplec tindrà com a marc el passeig de Lluís Albert, davant mateix del mar, amb les següents cobles: Ciutat de Girona, La Flama de Farners i La Principal de l'Escala.

Dos homenatges

Cal destacar que s'oferiran dos homenatges als dos compositors més veterans de tot Catalunya, Joaquim Soms (97 anys) i Tomà Gil Membrado (96 anys), del qual s'estrenarà la sardana L'Escala d'en Jordi.

Durant la jornada dominical s'estrenaran també dues altres composicions, una de Joaquim Hostench, anomenada Rosa M., i una altra de Lluís Albert, titulada Per recordar-me.