Dotzenes d'escultures inspirades en creacions de Salvador Dalí i presentades com a obres seves s'estan exposant actualment a Londres, tot i que la Fundació Gala - Dalí està disputant la seva autenticitat, segons el diari The Guardian.

El multimilionari marxant italià Beniamino Levi, que ha organitzat a la capital britànica una exposició i venda d'aquestes obres similar a una de paral·lela a París, assegura haver comprat els drets d'aquestes escultures als anys 80 a qui era llavors secretari de Dalí, Enric Sabater. A la galeria Moor Hose s'ofereix per uns 1,7 milions d'euros una peça de cinc metres d'alçada titulada Alícia al país de les meravelles, juntament amb d'altres obres més petites. Algunes d'elles es van fondre el 2005, anys després de la mort de l'artista, i cap té l'origen en un model creat pel propi Dalí; però Levi sosté que aquest va aprovar l'escultura tot i no mostrar els documents que ho acreditarien.

El gerent de la fundació, Joan Manuel Sevillano, ha declarat estar investigant com es comercialitzen milers de reproduccions atribuïdes a l'artista. "No es poden classificar com a obres d'art. Són escultures comercials, amb finalitat decorativa", va explicar Sevillano citat per The Guardian.