04 de juny de 2011
04.06.2011
5a edició

'El Temps de les Cireres' es transforma en el festival EtC

El premi literari rep la xifra rècord de 28 obres, més del doble que en anteriors edicions

01.06.2011 | 16:03

El premi literari 'El Temps de les Cireres' arriba enguany a la cinquena edició amb una xifra rècord de 28 obres presentades, més del doble que en anteriors edicions en què la mitja se situava en unes 12. La majoria d'elles són novel·les i contes, tot i que també s'hi han presentat poesies i reculls periodístics. La novetat més important d'enguany és que el premi evoluciona en el festival EtC. Així, el municipi de Seròs (Segrià) acollirà aquest cap de setmana activitats culturals diverses com ara concerts al carrer amb artistes com ara Roger Mas o Lo Pardal Roquer. Una altra innovació és que la gala de lliurament de premis d'aquest dissabte a la nit es podrà seguir en directe per Internet.

La cinquena edició del Premi 'El Temps de les Cireres' ha rebut enguany 28 obres literàries de gèneres com ara la narrativa, la poesia o els contes. Aquesta xifra supera amb escreix la mitjana d'una dotzena de treballs que es van rebre els quatre anys anteriors, fins i tot els tres primers quan el premi estava destinat a obres inèdites. Des de l'any passat, el guardó va destinat a obres de qualsevol gènere ja publicades d'autors menors de 35 anys. L'objectiu és promocionar el guanyador perquè la seva obra sigui més reconeguda.

Enguany el jurat està format per Emili Bayo, Maria de la Pau Janer, Miquel de Palol, Carme Riera i Pere Rovira. Els sis finalistes que han escollit són 'Boques en calma' d'Adrià Targa, 'Egosurfing' de Llucia Ramis, 'El port. No serà res sense mi' d'Andreu Gomila, 'I alguns contes per llegir-los d'amagat' de Damià Bardera, 'Les tombes buides' de Marc Masdeu i 'L'era de la hipermemòria' d'Elena Yeste. L'obra guanyadora es decidirà demà dijous però es farà pública durant la Gala del premi que tindrà lloc aquest dissabte 4 de juny al Monestir d'Avinganya de Seròs. Aquesta gala, a més, es podrà seguir en directe a través d'Internet.

L'evolució del premi a Festival

La cinquena edició del premi evoluciona enguany per celebrar la primera edició del Festival EtC (que aprofita les sigles del premi). D'aquesta manera, els organitzadors, pretenen embolcallar la gala amb altres activitats per convertir Seròs en un punt de referència cultural.

Així, durant els tres dies de festival (de divendres 3 a diumenge 5 de juny) els carrers i places de Seròs es convertiran en escenaris per acollir els concerts de Roger Mas o Lo Pardal Roquer, entre d'altres. A més, coincidint amb la celebració del 70è aniversari del naixement de l'escriptor de Mequinensa, Jesús Moncada, es duran a terme un seguit d'actes. Se li dedicarà, per exemple, el tercer Mur literari. 19 alumnes de batxillerat artístic de l'institut de Viladecans dibuixaran el llegat de l'ofici de barquer i el paisatge dels camins de sirga en un mur del municipi de Seròs.

També s'han programat altres activitats relacionades amb l'ornitologia o com ara una visita guiada al Convent d'Avinganya o passejos en barca per la confluència dels rius Segre i Ebre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema