Posar un preservatiu pot ser molt més fàcil gràcies a un senzill sistema que ha patentat a Espanya una empresària espanyola i que, gràcies a dos simples tires, pot fer que des dels cecs als nerviosos deixin de tenir problemes inoportuns a l'hora de col·locar un condó.

María Ángeles Masega, una empresària sevillana establerta a Cadis, que ha patentat aquest sistema a Espanya i que ultima els tràmits per fer-ho a Europa, porta tres anys treballant en aquest artefacte, que únicament té ara dos competidors al món, una persona que ho ha creat als Estats Units i una altra a la Xina.

"Se li va ocórrer a un amic meu que és enginyer de camins, un dia que estàvem xerrant em va dir que havia pensat que això dels preservatius seria més fàcil amb dues tiretes. Jo vaig pensar que era una idea genial i la vaig desenvolupar", explica l'empresària, de 54 anys.

Masega creu que la idea té futur perquè, "a més de ser una cosa nova i diferent", "té molta utilitat" ja que, donada la seva facilitat, deixarà de convertir el moment de posar-se el preservatiu en avorrit, a més de facilitar la tasca a moltes persones, "com els cecs" que no hauran de fer més que obrir el paquet i trobar les tires. "A més és molt més higiènic", assenyala l'empresària, que assegura que als Estats Units "porten ja més d'un milió de preservatius venuts" i que a la Xina s'ha convertit en "el producte estrella". Ella, després de materialitzar a través de diferents proves el sistema, ha passat tota la paperassa per aconseguir la patent a Espanya i a Europa, dins d'un llarg procés en el qual ha comptat amb una subvenció del Ministeri d'Indústria de 2.000 euros i en què va descobrir que hi havia dues persones més al món que havien tingut la mateixa pensada.