En temps de crisi, cal aguditzar l'enginy més que mai per acolorir l'agenda cultural dels mesos d'estiu. Així és com diversos dels artistes que passaran pels molts festivals de la Costa Brava actuaran també a una de les principals cites de la música a la franja mediterrània: "La Mar de Músicas", que se celebra des de 1999 a Cartagena.

Entre els noms propis d'aquesta edició, que es durà a terme entre el 8 i el 23 de juliol, hi ha un trio de dames d'excepció: Cyndi Lauper es reinventarà de diva pop dels 80 a blueswoman amb el seu projecte Memphis Blues. Qui sí és un clàssic del gènere és Mavis Staples, qui abans del seu pas per Sant Feliu de Guíxols presentarà a Cartagena el seu nou treball, You are not alone, produït per Jeff Tweedy.

L'alegria pop i el to folk el posarà Julieta Venegas; la de Tijuana passarà pel nostre país amb un nou projecte sota el braç, Otra cosa, que suposa una declaració d'intencions des del mateix títol.

En aquesta cita mediterrània també s'hi deixaran sentir Gilberto Gil i Adriana Calcanhotto, la fusió de Las Migas, Gianmaria Testa, les melodies surrealistes d'Antònia Font i la classe veterana d'Omara Portuondo i Chucho Valdés.