09 de juny de 2011
09.06.2011

L'arxiu palamosí proposa un viatge a través dels segles de la mà del fons Botet

09.06.2011 | 09:20
Una de les imatges del fons.

Sota el títol Viatge a Palamós de la mà del fons Botet, l'arxiu municipal d'aquesta població organitza un recorregut amb imatges i documents pel Palamós d'entre els segles XVI i XX. L'activitat s'engloba dins el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra avui.
La Casa Montaner acollirà la presentació del Fons Botet, una col·lecció cedida el 2010 per aquesta nissaga, on hi havia metges i cirurgians, negociants, hisendats i membres de diverses entitats socials de l'època.

Els arxius, una eina bàsica
El fons no és gaire extens, però la seva heterogeneïtat permet aproximar-se a la vida palamosina de diverses èpoques d'una manera global. A través de documents, imatges i personatges, la proposta permet als participants conèixer la vida quotidiana palamosina a través dels segles.
La intenció d'aquest Viatge a Palamós és visibilitzar les activitats de l'arxiu, i conscienciar la societat de la necessitat de preservar els ?arxius públics i privats com a eina de coneixement de la nostra realitat. De la mateixa manera, també es vol facilitar l'accés a tots els públics al material que s'hi recopila, sovint documents únics i molt rars conservats només gràcies als arxius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema