13 de juny de 2011
13.06.2011

Montserrat acull un nou monjo gironí 36 anys després

Bernat Juliol, de 32 anys, signa el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de l'abadia, formada per unes seixanta persones

13.06.2011 | 13:14
L´abat Josep Maria Soler, també gironí, va presidir la cerimònia.

El gironí Bernat Juliol i Galí va signar ahir el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat durant una missa conventual presidida per l'abat, Josep Maria Soler. La cerimònia, a la qual van assistir la resta de membres de la comunitat a més dels amics i familiars de Juliol, significa la seva consagració com a monjo per a la seva professió solemne, la primera d'un gironí des de fa 36 anys.
Bernat Juliol, nascut l'any 1978, és llicenciat en Dret per la Universitat de Girona i abans d'optar per la vida monàstica, havia treballat en un bufet d'advocats de la ciutat.
En la cerimònia, Juliol va llegir la cèdula de professió, un text redactat a mà, amb què queda lligat a la comunitat i promet "davant Déu i els sants dels quals conservem aquí les relíquies, i en presència del Pare Abat d'aquest monestir i dels seus monjos, lligar-me a aquesta comunitat, viure com un monjo i ser obedient segons la Regla de Sant Benet".
Posteriorment, va signar la cèdula sobre l'altar de la basílica i va cantar el verset del salm 118 ("Rebeu-me, Senyor, segons la Vostra Paraula, i viuré, que no em vegi confós en la meva esperança"), repetint-ho tres cops, explicitant el seu compromís definitiu.
Després que l'abat li fes entrega dels signes de la condició de monjo -la cogulla i el llibre de pregària- l'acollida a la comunitat es va segellar amb una abraçada de tots els professos solemnes.
Actualment, el monestir de Montserrat està format per una seixantena de monjos, però feia gai?rebé quatre dècades que no acollia un nou membre provinent de les comarques gironines. Aquesta darrera professió solemne va ser el 18 de maig de 1975 i es tracta, precisament, de la de l'abat actual, nascut a Santa Eugènia de Ter.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema