El d'Anglès és un dels aplecs més antics que es celebren a les nostres comarques. Aquest any arriba a l'edició 57. Aquest aplec, que en les primeres edicions es celebrava al bosc de can Burés, era també batejat simpàticament com l'"Aplec de la pluja", ja que gairebé cada any hi plovia. Ara les ballades es fan a la font del Canyo.

Les cobles que hi seran presents aquest any són: Cadaqués, Ciutat de Girona i Bisbal Jove. L'Aplec es clou a la nit amb una ballada a la plaça de Catalunya i amb la cobla Ciutat de Girona.

Una característica especial és el lliurament del guardó Rosa d'Or, amb el qual premien cada any alguna persona que hagi treballat en el conreu i l'enaltiment de la sardana. En aquesta oportunitat es lliurarà a la tarda de l'Aplec al banyolí Joan Parnau, una persona que des de la capital del Pla de l'Estany, ha desenvolupat una tasca excel·lent, com a president del Foment de la Sardana de Banyoles, de la Comissió d'Aplecs de les Comarques Gironines, impulsor dels concursos musicals Banyoles-Ceret, de la Festa Major de la Sardana i de la Festa de la Música a Banyoles, i un llarg etcètera.