Un gall cridaner ha desencadena un conflicte de convivència en ple centre de la ciutat argentina de Bariloche, els veïns de la qual ?exi?geixen el desallotjament de l'au per poder tornar a dormir "en horaris normals". Els afectats pels cants d'aquest gall reclamen que es modifiqui la normativa municipal que permet al seu amo tenir aus de corral a la ciutat de Bariloche, d'uns 200.000 habitants, el major centre de turisme hivernal d'Argentina, a 1.650 quilòmetres al sud-oest de Buenos Aires.

Però l'ajuntament de la ciutat ha resolt que abans d'avançar en el debat sobre si cal actuar contra l'amo del gall i desallotjar l'animal, s'ha d'esgotar la instància de mediació per resoldre el conflicte entre els veïns i l'amo de l'animal, tasca que des del consistori s'ha posat en mans de l'oficina del Defensor del Poble, segons assenyalava ahir la web de l'Agència de Notícies de Bariloche.

"La tinença d'aus de corral per part d'un veí ens impedeix descansar en horaris normals" des de novembre passat, va denunciar un grup de veïns del centre de la ciutat que demana als edils que intervinguin en l'assumpte per tal de posar fi a la situació. "El gall, com és la seva naturalesa, comença a cantar a les 5 de la matinada i continua durant el dia, la qual cosa implica que el veïnat ha d'aixecar-se a l'hora assenyalada amb la impossibilitat d'un descans nocturn dins d'un rang de normalitat", precisen. I és que entre els veïns hi ha persones que treballen en jornada de nit, motiu pel qual gairebé no poden descansar.

En la carta que la comunitat ha fet arribar a les autoritats municipals, al·leguen que aquesta situació els genera "diverses conseqüències en l'acompliment de les activitats laborals i escolars", ?obli?gant-los "a readequar els nostres horaris amb un important desequilibri en la vida normal de les famílies, que vivim amb els ritmes propis d'una ciutat i no del camp". L'amo de l'animal va arribar fa un temps del camp i es va importar el seu estil de vida a la ciutat.