20 de juny de 2011
20.06.2011

Un projecte de l'(a)phònica porta receptes amb pastilles Juanola al Pla de l'Estany

Col·labora amb restaurants per oferir plats molt elaborats que volen "sorprendre" paladars amb "L'(a)rtista al plat"

20.06.2011 | 02:00
Ek gryo Standstill amb el seu cantant Eric Montefusco al mig.

El Festival de la Veu de Banyoles, l'(a)phònica, i el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany han presentat L'(a)rtista al plat, una iniciativa que del 20 al 26 de juny permetrà, a tots aquells que ho vulguin, degustar plats creats amb Pastilles Juanola. I és que aquest ingredient és el motiu de la imatge gràfica de la vuitena edició del festival, que tindrà lloc a Banyoles del 24 al 26 de juny amb 16 espectacles i una desena d'activitats paral·leles.
Les creacions Magret d'ànec amb salsa de gerds i Pastilles Juanola, Xarrup de Guiness amb Pastilles Juanola i cafè, Corball a la Juanola, Amanida amb fruits vermells amb dressing de Pastilles Juanola, Gintònic de cullera amb Pastilles JuanolaRisotto de bolets de primavera, cremós Mas Alba i Pastilles Juanola formaran part dels menús dels restaurants del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany que participen en la iniciativa L'(a)rtista al plat.
D'entre aquests es compta amb els restaurants La Banyeta, La Barretina, Can Roca, La Masia, La Cisterna i Can Xabanet, que fusionaran el fil conductor del festival amb la gastronomia. La intenció, segons s'afirma des de l'organització, és "sorprendre els paladars més exigents a partir d'aquest producte emblemàtic,de forma romboïdal, color negre i amb gust de regalèssia, mentol i altres olis essencials".

El sisè any de col·laboració
Un dels components d'aquests caramels tan característics, la regalèssia, és el que donarà un sabor
especial als plats. Es tracta d'una planta herbàcia perenne de la família de les fabàcies, que a banda
de les combinacions culinàries, compta amb un ampli ventall d'accions farmacològiques i terapèutiques (l'arrel de la regalèssia s'utilitza en medicina des de fa més de 3.000 anys).
Les Pastilles Juanola, un dels remeis naturals de què disposem per aclarir la veu, són el motiu de la imatge d'aquesta vuitena edició de l'(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles. I és que des de la primera edició, el festival ha explorat diferents elements relacionats amb la veu com el fenomen de les psicofonies (2006); el karaoke local (2007); els rumors (2008); el taral·lareig (2009), o la recerca d'un moment de silenci per gaudir dels concerts amb missatges com "Calleu!" (2010), entre d'altres leit-motivs. Val a dir que aquest és ja el sisè any que el Festival de la Veu de Banyoles i el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany (nascut l'any 2005 i que aplega restaurants i productors de la comarca amb la voluntat de promocionar la cuina i els productes de la zona) organitzen L'(a)rtista al plat.
Si bé en les edicions anteriors, però, eren alguns dels artistes participants al festival els protagonistes, que proposaven el seu plat preferit per tal que l'elaboressin els restaurants participants, enguany s'ha volgut variar i usar la peculiar imatge gràfica del festival per ?1emmarcar el projecte culinari. Aquesta proposta també s'emmarca en el setè Juny Gastronòmic del Pla de l'Estany, que del 3 de juny al 3 de ?juliol proposa diferents activitats .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema