21 de juny de 2011
21.06.2011

Obre el saló aeronàutic de Le Bourget amb alguns incidents per a Airbus

La companyia europea ha de renunciar a mostrar-hi en vol dues de les seves grans apostes

21.06.2011 | 02:00
El futur avió supersònic ZEHST, creat pel consorci europeu EADS.

El Saló Aeronàutic de Le Bourget va obrir ahir les seves portes, tot batent un rècord de participació pel que fa als expositors. I també, amb alguns incidents que afecten un dels més importants, l'europeu d'avions Airbus. I és que aquesta companyia no podrà mostrar en vol, com tenia previst, dues de les seves principals apostes: l'A380 i l'A400M.
Més de 2.100 empreses han acudit a aquesta 49a edició de la que es considera com la major fira mundial del sector aeronàutic, i que se celebra en el que va ser el primer aeroport de París, a Le Bourget. Aquest es troba a una desena escassa de quilòmetres de la capital francesa.
Airbus, que acostuma a fer servir aquest saló de periodicitat bienal com a aparador comercial, i que aprofita per anunciar-hi també una gran quantitat de contractes, va començar amb molt mal peu l'edició 2011 d'aquesta trobada. I és que es va veure obligat a suspendre a darrera hora algunes de les seves demostracions en vol més esperades.
La primera era la de l'avió de transport militar A400M, que s'ajusta a la planta que la filial d'EADS té a Sevilla. En aquest cas, la suspensió es va fer per un problema amb el motor TP400-D6 d'Europrop International.
El responsable de la direcció d'avions militars d'Airbus, Domingo Ureña, va insistir en el fet que aquest no és un problema seriós, i que continua la fase de vols de prova d'aquesta aeronau. La primera unitat de l'A400M s'ha de lliurar a les forces aèries franceses el mes de març de 2013.

Incident amb un superjumbo
A més, Airbus també va haver de renunciar a Le Bourget a mostrar les capacitats en vol del seu avió gegant, l'A380. En aquest cas, va ser perquè l'exemplar que va dur a la fira va patir danys a les ales quan maniobrava a terra, movent-se dins de l'espai de l'exposició. La companyia va emetre un comunicat on informava que els seus experts estaven inspeccionant el superjumbo, però confirmant que no seria possible mostrar-lo en vol en el marc del saló.
La inauguració es va fer ahir a la tarda, amb la presència del president francès, Nicolas Sarkozy. També ahir s'hi va dur a terme la trobada periòdica de representants del govern gal, Alemanya, Regne Unit i Espanya, per tal d'abordar la cooperació entre els quatre països que participen en la construcció de l'Airbus.
Una de les novetats més espectaculars que s'han pogut veure fins ara a Le Bourget és la maqueta del futur avió supersònic conegut com a ZEHST (transport d'alta velocitat amb zero emissions), i que estarà creat pel consorci aeronàutic europeu EADS.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona