Carles Santos & Cabo San Roque, Pascal Comelade amb la Cobla Sant Jordi, Russian Red, Pastora i Benjamin Herman són alguns dels artistes que participaran en el Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà del 14 al 18 de setembre. El director artístic del festival, Marc Lloret, va anunciar ahir la creació de MVLab, "un nou concepte que aglutina en diferents activitats tot el que els professionals del MMVV necessiten".

Es tracta de conferències, trobades, taules rodones i jornades de treball en xarxa enfocades a enfortir els vincles professionals i a buscar sortides per a la indústria musical, sacsejada per la revolució tecnològica.

Programació més reduïda

El festival arrencarà amb un concert de Colina Miralta Sambeat CMS Trio i Chicuelo, produït especialment pel MMVV per inaugurar la tretzena edició del certamen. En la programació regular del Mercat cal destacar la composició per a piano i orquestra mecànica, en què Carles Santos s'encarrega del piano i Cabo San Roque de l'orquestra mecànica.

L'excepcional veu de Russian Red (Lourdes Hernández), l'incombustible Nacho Mastreta, el jazz del saxofonista Benjamin Herman i l'experiment musical de Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi són algunes de les propostes més interessants.

Pastora, Los Delinqüentes, Le Petit Ramon, La Kinki Beat, Els Pets, Sidonie, Achilifunk & Ensemble Taller de Músics, Marc Ayza, la trompetista Andrea Motis, Maika Makovski, Joan Colomo, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, els Surfing Sirles i Biscuit, també formen part d'una programació que s'ha reduït a 90 concerts.