El papa Benet XVI passarà 79 hores a Madrid amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut que tindrà lloc del 18 al 21 del pròxim mes d'agost, en la qual el Pontífex oferirà vuit discursos i mantindrà sengles trobades amb els Reis i el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, segons figura en la seva agenda oficial definitiva feta pública aquest dissabte pel Vaticà.

Així, el Papa sortirà de l'aeroport de Roma Ciampino a les 9.30 hores dijous 18 d'agost per arribar al de Madrid-Barajas a les 12.00 hores, on se celebrarà una cerimònia de benvinguda, en la qual farà el seu primer discurs. A les 19.15 hores, el Pontífex travessarà la Puerta de Alcalá a la plaça de la Independència amb alguns joves i, posteriorment, a les 19.30 hores tindrà lloc la festa de benvinguda dels joves en Plaza Cibeles, amb el seu segon discurs.

L'endemà, divendres, el Papa celebrarà una Santa Missa en privat en la Capilla de la Nunciatura Apostólica de Madrid a les 7.30 hores i després, a les 10.00 hores, realitzarà una visita de cortesia a les Seves Majestats els Reis d'Espanya al palau de la Zarzuela De Madrid. Seguint amb la seva agenda de divendres, el Papa també es desplaçarà a San Lorenzo d'El Escorial, on a les 11.30 hores mantindrà una trobada amb religioses joves al pati dels Reis de l'Escorial, i, a les 12.00 hores, amb professors universitaris joves a la basílica de San Lorenzo del Escorial, on impartirà el seu tercer discurs, entre altres actes, com una trobada oficial amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en la Nunciatura Apostòlica de Madrid, a la qual seguirà, a les 19.30 hores, un Via Crucis amb els joves en Plaza Cibeles, on oferirà un altre discurs.

Durant la seva tercera i quarta jornada, l'agenda papal estarà també farcida d'actes com una Santa Missa amb seminaristes a la catedral de Santa María la Real de l'Almudena. Diumenge, 21 d'agost, el Papa iniciarà la seva jornada amb la celebració una Santa Missa de clausura de la XXVI Jornada Mundial de la Joventut en l'aeròdrom Quatre Vents de Madrid a les 9.30 hores, i a les 18.30 hores, tindrà lloc la cerimònia de comiat l'aeroport internacional de Madrid-Barajas.