Un any més, els Jardins de Pere Vidal de Caldes de Malavella tornen a ser l'escenari perfecte per gaudir de la música, en el seu format més íntim i proper, durant les nits estivals. Aquesta és la proposta dels Glopets d'estiu que presenten l'Ajuntament i la biblioteca municipal, i que s'estrenen demà amb un concert de Maria Rodés, on oferirà la delicadesa i els detalls que la caracteritzen la seva producció. Precisament, la cantant tancarà en aquest espai la seva present gira, on ha presentat el seu darrer treball, Una forma de hablar.

Al cartell també es compta amb Helena Miquel, la vocalista de Delafé y las Flores Azules; Miquel s'hi presentarà amb el seu projecte paral·lel, (é)lena, on ha fet el salt al català. El 15 de juliol passarà per Caldes amb el seu disc D'herois i desastres, tot just un mes després de posar-lo a la venda. Segueix la línia del seu primer treball, Un cafè setanta matins, però s'ha enriquit amb una secció de vents que l'apropa a sonoritats més soul.

Ja a l'agost, passarà per Caldes una de les veus més especials del panorama alternatiu català: es tracta de Pau Vallvé, que després de donar per tancat el seu projecte amb l'alter ego d'Estanislau Verdet, ha presentat un disc ple de detalls, melodies suaus i molt properes. Es tracta de 2010, que ha aconseguit unes crítiques immillorables i que actualment està en plena gira.

Ja de cara al setembre, s'ha organitzat un concert espectacular a càrrec de la secció de vent de l'Orquestra Jove de la Selva, que s'hi presentarà en format de big band. Es tracta d'una trentena de joves músics de la comarca, que interpreten des del jazz, el rock i el pop des de peces clàssiques a bandes sonores de dibuixos animats.

Tancant aquests Glopets, el dijous 22 de setembre es comptarà amb la presència del grup Calidade, que agrupa nou músics de diverses orquestres gironines i que té al repertori composicions tant de música clàssica com contemporània. En el cas d'aquests dos darrers concerts, la trobada serà als Jardins de les Termes Romanes.