El Cercle del Liceu va organitzar aquest dissabte a la nit un sopar de gala per atorgar el tenor Plácido Domingo seva Medalla d'Or per la seva trajectòria professional i per homenatjar el seu 70 aniversari, ha informat el Cercle del Liceu en un comunicat.

El president del Cercle, Ignacio García-Nieto, va explicar durant l'acte que el cantant és "un dels més grans. Domingo ha cantat gran part del seu repertori al Gran Teatre del Liceu barceloní i rendir-li un homenatge com aquest, i les seves 70 anys, és un orgull ".

El tenor, després de rebre la medalla, va agrair el reconeixement i el va dedicar a tots aquells cantants de finals dels 60, i dels 70 i 80 que, com ell, van estar "treballant plens d'il•lusió posant les bases del que és el Liceu d'avui.

Va parlar emocionat d'aquell Liceu en el qual tots ells cantaven cada Nadal: "Llavors vivíem a Barcelona, com Montserrat Caballé, Pedro Lavirgen, Joan Pons, Jaume Aragall ... Abans que aparegués Josep Carreras".

A l'homenatge van assistir, entre altres, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, el tenor Jaume Aragall, el director general del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, i la presidenta del Festival de Peralada, Carmen Mateu.

La Medalla d'Or del Cercle és un reconeixement a personalitats destacades de la societat barcelonina, i l'any passat va ser per la soprano Montserrat Caballé.