05 de juliol de 2011
05.07.2011
Entre el 19 i el 23 de juliol

El Ple de Riure de Masnou perd la carpa de circ a la platja

El festival s'adapta a la situació econòmica i enguany es viurà la primera edició sense la vela de circ a la platja

29.06.2011 | 14:04
Imatge del 2007 de la carpa situada a la platja d´Ocata del Masnou, punt neuràlgic de les actuacions del Festival de teatre còmic Ple de Riure.

El festival internacional de teatre còmic Ple de Riure del Masnou celebrarà el seu 15è aniversari sense un dels símbols que l'ha acompanyat al llarg de la història. El festival canvia de format per adaptar-se a la situació econòmica i enguany es viurà la primera edició sense la vela de circ a la platja. Aquest element havia caracteritzat tant el festival fins al punt de convertir-se en el seu logotip. El Ple de Riure, que es farà entre el 19 i el 23 de juliol, traslladarà a l'equipament municipal de ca n'Humet els principals espectacles de pagament que tradicionalment es feien a la carpa. Segons l'avanç de programació que ha facilitat l'organització, l'uruguaià Godoy serà un dels caps de cartell.

L'edició d'enguany del Ple de Riure del Masnou serà especial per dos motius. Per una banda, es commemoren els quinze anys d'un festival engegat l'any 1997 i que avui està plenament consolidat i arrelat al Masnou. Per l'altra, però, la situació econòmica actual obliga a replantejar-ne el format i, per primera vegada, es viurà un Ple de Riure sense la carpa de circ de la platja.

Aquest element ha estat clau en la història del festival, fins al punt de convertir-se en el seu logotip. La retallada d'aportacions de les administracions públiques, però, ha obligat l'organització del festival a renunciar-hi. Amb aquesta decisió, el Ple de Riure pretén centrar tots els esforços econòmics en mantenir la qualitat de la programació, amb espectacles de renom internacional.

En aquest sentit, i segons l'avanç de la programació que han facilitat els organitzadors, el Ple de Riure 2011 portarà al Masnou l'humorista uruguaià Godoy, amb 'Veras que todo es mentira'; el còmic català Pep Plaza, amb 'Clònica d'humor'; el pallasso Marcel Gros, així com companyies de circ, acròbates i pallassos vingudes d'arreu del món.

En destaquen els francesos Les Acrostiches; The Chipolatas, del Regne Unit; els danesos Gogol&Max; la companyia argentina El Mundo Crostini, o Ennio Marchetto, d'Itàlia. Tampoc faltarà la banda del festival l'Always Drinking Marching Band, ni l'espectacle pirotècnic que clourà el festival el dissabte 24 de juliol, a la platja.

Amb la supressió de la carpa de circ, els espectacles de pagament que fins ara es feien a la platja es traslladaran a l'equipament municipal de ca n'Humet, al centre del Masnou. La resta d'emplaçaments, com el mercat municipal i les places del poble, es mantenen pels espectacles populars. I per no perdre la seva vinculació amb el mar, també es muntaran dos petits escenaris a la platja.

L'organització del Ple de Riure no vol viure la desaparició de la carpa com un fet traumàtic i és per aquest motiu que, com amb tot el que s'ha fet durant els quinze anys d'història del festival, s'ho han pres amb humor. El cartell de la present edició del festival representa la carpa del Ple de Riure que desapareix mar endins mentre ciutadans del Masnou l'acomiadem amb mocadors blancs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema