Sense actors coneguts, ni pressupost, ni tampoc plans de promoció, el director de cinema gironí Robert Bellsolà ha aconseguit que el seu film 'Passi el que passi' s'estreni aquest cap de setmana a 12 sales de cinema de tot Catalunya. La pel·lícula, rodada en 12 dies, sense subvencions, i amb un pressupost efectiu de 40.000 euros, és fruit de les ganes de Bellsolà de portar a la gran pantalla una comèdia romàntica independent a la catalana. Competirà amb grans produccions americanes que han arribat en format digital als cinemes recentment però Bellsolà confia en la promoció feta a les xarxes socials que de moment els ha permès estrenar, i haver venut els drets d'antena a Televisió de Catalunya.

''Gràcies al Facebook podem estrenar'' assegura Robert Bellsolà, i afegeix ''Sense xarxes socials no haguéssim pogut dir que existíem''. Internet i sobretot el perfil que aquest director gironí va crear per donar a conèixer el seu film, ha estat les principals eines per a la promoció de 'Passi el que passi', una comèdia romàntica catalana feta sense subvencions, que ara arriba a alguns cinemes de Catalunya.

Des que van donar per acabat el film, Bellsolà s'ha encarregat de buscar, sala per sala, l'exhibició del film, ja que el funcionament de les distribuïdores no el va acabar de convèncer. Ha aconseguit que dotze cinemes de tot Catalunya i Andorra acceptin posar el seu film a la cartellera i 'Passi el que passi' arribarà en format digital a totes ciutats com Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a banda d'altres més petites, i les que puguin sumar-s'hi a partir del dia 22 de juliol.

Bellsolà és conscient que té tot un repte davant seu, ja que estrena en sales comercials competint amb produccions com ara 'Harry Potter' i que el juliol no és el millor més de taquilla pels cinemes. Tanmateix reconeix que ''m'han deixat estrenar el 22 de juliol'' i que mirarà de treure'n profit ja que 'Passi el que passi' és una pel·lícula ''d'estiu, rodada en paratges rurals, un film lúdicofestiu, fet amb la intenció de fer-ho passar bé''m assegura aquest director d'Aiguaviva.

Intercanvis per limitar el pressupost

'Passi el que passi' és un film rodat en només 12 dies, amb actors i actrius desconeguts que no han cobrat i amb un equip tècnic limitat a les 12 persones. Tots els serveis que han necessitat, com la postproducció o la música, els han aconseguit gràcies a intercanvis que el mateix director ha anat pactant. Per exemple, la banda sonora del film inclou temes d'Els Amics de les Arts o The Pepper Pots, grups amb què Bellsolà ha acordat gravar-los videoclips, per exemple. Miqui Puig, per la seva banda, també li va ''regalar'' un tema.

D'aquesta manera, el pressupost de 'Passi el que passi' s'ha limitat als 40.000 euros, però Bellsolà assegura que tot el que inclou es podria valorar entre 250.000 o 300.000 euros, ja que per exemple, ningú no ha cobrat.

Els festivals, una bona plataforma per donar-ho a conèixer

Robert Bellsolà no només s'ha conformat en donar a conèixer el film a Catalunya i 'Passi el que passi' ha estat seleccionat a festivals de Moscou, Detroit i Nova York. Precisament en aquesta ciutat americana, el passi serà el 24 d'agost i Bellsolà hi anirà per començar a prendre's llavors unes vacances amb la família i tornar per dedicar-se a nous projectes. El més imminent, 'Fat love', una història que ja té guió, sobre un flequer que es vol aprimar per conquistar una noia, un argument, en la línia de 'Passi el que passo'.