El gironí Robert Bellsolà estrena avui a l'Ocine de Girona Passi el que passi, el seu primer llargmetratge, un film que "està rodat en català i sense subvencions ni ajudes públiques", segons el cineasta. La cinta, de 82 minuts de durada, s'estrena oficialment en dotze sales de cinema de Catalunya i Andorra i està protagonitzada pels actors Marcel Tomàs i Carlota Bosch, que encarnen la parella principal de la història, i per deu actors més, que han participat en el film sense cobrar, ha revelat el director. Bellsolà diu que es tracta d'"una òpera prima" per a tot l'equip, amb un pressupost de 40.000 euros i que ha estat rodada en dotze dies.

Els grups musicals Amics de les Arts, Pepper Pots, Miqui Puig, Violet Frequency, Rodney Gemmel, Jose Diumenge i Maria Rodes han cedit cançons per a la banda sonora. Passi el que passi és una comèdia situada en paratges rurals de Girona, presentats a la manera d'una Toscana catalana.

En aquest entorn viu Álex, el protagonista, un guionista d'uns 35 anys, casat i amb una filla, que un cap de setmana que es preveu avorrit es planteja el repte de fer quatre vegades l'amor amb la seva dona, objectiu que no serà fàcil amb la filla pel mig, amics, veïns i més complicacions. Inicialment, el film es distribuirà només en sales de Catalunya i, en funció del resultat, Bellsolà es planteja obrir-lo a la resta d'Espanya, doblat, però ha dit que el doblatge costa 8.000 euros i aquesta és una inversió que, al seu parer, "cal valorar".

TV3 ha comprat els drets d'antena del film i la presència del seu guionista, director i productor amb el DVD sota el braç en el Marché du Film de Canes li va donar un reconeixement i va propiciar la seva venda a una productora de Polònia. Passi el que passi s'ha vist al Moscow International Film Festival i al Detroit Windsor International Film Festival, i es projectarà a finals d'agost al New York City International Film Festival.