Entre els propers 18 de novembre i 24 de febrer, Roses acollirà per segon any consecutiu la realització del postgrau de la UAB Paisatges turístics i noves tecnologies,. Val a dir que aquests estudis es duen a terme a la població rosinca de forma exclusiva, donat que és l'única seu d'aquests estudis a tot Catalunya.

El curs és fruit del conveni subscrit entre l'ajuntament de Roses i la Universitat Autònoma de Barcelona per impulsar l'estudi, la recerca i la divulgació del patrimoni. Així doncs, Paisatges Turístics i noves tecnologies combina disciplines com la història i la gestió patrimonial, el disseny, les noves tecnologies de la informació i la promoció econòmica, amb una clara vessant pràctica dirigida a la promoció del patrimoni.

És per aquest motiu que Roses ha estat la població escollida per aprofundir i formar professionals entorn a aquests terrenys, atès el seu posicionament a cavall entre destinació turística de masses i oferta turística fonamentada en la identitat pròpia, en el patrimoni cultural i en el natural, del qual també en formen part les platges i el sol. Roses afronta així un nou repte per posicionar-se com a referent del turisme cultural i patrimonial i aposta pel manteniment del postgrau a la població.

Des del consistori s'atén tant als beneficis en els camps de la formació i la innovació que suposa per a la ciutadania, com al possible retorn per al municipi que el curs pot representar, tant en el terreny de l'educació com en l'emprenedoria de possibles negocis.

Tal i com destaca el regidor de Cultura i Patrimoni del consistori rosinc, Marc Danés, "optem per una formació especialitzada amb l'objectiu de dotar de millors recursos els nostres professionals". El regidor també ha apuntat que "el desenvolupament de productes de turisme cultural innovadors i rigorosos, tant per part del sector públic com del sector privat, són un valor afegit que han de revertir forçosament en la millora de la nostra oferta turística i cultural".

Roses és l'única població de l'Alt Empordà que ofereix estudis de tercer cicle. Aquest curs es dirigeix a diplomats i llicenciats, preferentment de Geografia, Humanitats, Disseny, Filosofia, Història de l'Art, Ciències de la Comunicació, Belles Arts i Sociologia.