Una seixantena de noies d'entre 18 i 25 anys es van presentar ahir al càsting que el director de cinema Albert Serra va convocar ahir a Banyoles per seleccionar una actriu per al seu proper film, Història de la meva mort.

A les proves que es van celebrar ahir a l'Ateneu de Banyoles, el cineasta gironí buscava una noia jove sense experiència professional que s'incorporarà al repartiment d'actors amateur, la majoria també de les comarques gironines, que el proper diumenge es desplaçarà primer a Romania i després a França per iniciar el rodatge del tercer film de Serra.

Després de reinterpretar les aventures del Quixot a Honor de cavalleria i la llegenda dels reis d'Orient a El cant dels ocells, Serra descriu la transició entre el racionalisme de finals del segle XVIII i el romanticisme de 1800 a partir de dos personatges mítics: Casanova i el Comte Dràcula creat per Bram Stoker.

La pel·lícula, produïda per Andergraun Films, arrenca amb el llibertinatge sexual i l'ambient lúdic dels ambients artístics centreeuropeus del Segle de les Llums.

Seguint les peripècies d'un Casanova madur, Història de la meva mort desemboca en un petit poble de camperols que, amb l'aparició de Dràcula, es tornarà cada cop més fosc i tenebrós, amb un ambient esotèric, de sacrificis i de mort.