El Premi Lletra d'espais digitals de literatura catalana a les millors iniciatives a Internet s'ha atorgat exaequo (es reparteixen els 1.200 euros del premi) a dos projectes. Per una banda, al president de l'associació amical de la Viquipèdia en català, Joan Ramon Gomà, va recollir el premi per la seccióque l'enciclopèdia digital dedica als autors i obres de la literatura catalana.

Gomà va detallar l'impacte d'aquesta enciclopèdia, una obra col·lectiva i de consulta gratuïta i que, per tant, entén Gomà que és "molt més potent". El català és la 14ena llengua mundial per nombre d'articles escrits i, per això, Gomà reconeix la importància d'aquest fet perquè, al tractar-se d'una enciclopèdia de programari lliure, no hi ha lleis lingüístiques ni pressions polítiques al darrere de Viquipèdia.

L'altre part del premi s'ha atorgat al Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida. El director de la càtedra, Joan Ramon Veny-Mesquida, va explicar que es tracta d'un projecte que recupera obres i gravacions sonores d'autors dels segles XIX i XX de la literatura catalana, les digitalitza i les penja a la xarxa. De fet, Veny-Mesquida va remarcar "la voluntat pancatalanista" del projecte perquè també inclou escriptors de les Balears, la Catalunya del Nord, l'Alguer i el País Valencià. Així, es dóna molta més projecció internacional i els han sortit projectes ja als EUA i Gran Bretanya vinculats a l'obra.