Lanna roig i l'ombre de ton chien

Anna Roig, Carles Sanz, Magí Batalla, Carles Munts i Ricard Parera. D DIa: 2 d'octubre. Festival Temporada Alta.

es roselles no són especialment boniques, ni perfumades ni elegants, però agraden: són senzilles i aquells pètals com de paper de seda vermell les fan encantadores als sentits. Si l'immens aparador cultural que és Temporada Alta fos un jardí botànic, el pas de l'Anna Roig i l'Ombre de ton Chien per l'Auditori de Girona seria més a prop del camp de puputs i la màgia amb què les coses petites prenen volada, que no de l'orquídia que s'ha de mirar de lluny.

Mestra de cerimònies d'una festa que va esgotar les entrades abans de celebrar-se, Roig va donar la benvinguda al públic gironí, que va tenir el regal afegit de veure l'estrena del making-off del seu segon àlbum.

Sols o acompanyats pels músics que els van assistir en l'enregistrament del disc, L'ombre de ton chien va desgranar el Bigoti vermell, començant pel tema que li dóna nom i continuant amb La senyora tímida, Petons entre camions o la cabaretera La vedette del teu cap, amb els vents de l'Always Drinking Marching Band. Tampoc hi van faltar la divertida versió de l'Au suivant de Jacques Brel i el Je t'aime que els va fer coneguts.

La psicòpata Trini Sánchez Mata no va aparèixer fins als bisos, i va deixar pas -"al trot, com els cavalls de l'Equus", va bromejar la cantant- a Corro sota la pluja i L'últim petó, amb que va cloure un concert en què l'encant de l'Anna Roig va lluir sobre ?l'escenari com els colors de les roselles.