07 de octubre de 2011
07.10.2011

Aplec a Tossa de Mar

Aquest cap de setmana s'estrenarà la sardana "Tossa, Bella i vella", del compositor figuerenc Jaume Cristau, que rebrà un homenatge

07.10.2011 | 02:00
Jaume Cristau.

Ens trobem a finals de temporada dels Aplecs, pel que fa a les nostres comarques. Aquest de Tossa és el darrer, i un dels més cabdals i ben treballats. Francesc Fonalleras, màxim responsable, procura oferir un Aplec amb cara i ulls, que ja s'enceta demà amb la participació de la cobla La Principal del Llobregat, amb una audició de sardanes que aquest any serà dedicada a antics compositors a les 6 de la tarda al passeig del mar. Aquesta mateixa cobla oferirà a la nit un concert al Cinema Montserrat, sota la direcció de Josep Cassú. En aquest concert s'estrenarà la sardana: Tossa, bella i vella, del compositor figuerenc Jaume Cristau i Brunet, que justament rebrà un homenatge en el decurs de l'Aplec.
El diumenge dia 9, l'Aplec al passeig del mar (passeig Mossèn Cinto Verdaguer) amb les cobles: La Principal del Llobregat, Ciutat de Girona i La Flama de Farners.
Altres estrenes, dues més, que s'interpretaran a la tarda, del diumenge, a més de la d'en Cristau, donada a conèixer dissabte, s'estrenaran: Sa Pauma, de Josep Coll Ferrando i Per molts anys (dedicada al compositor Sigfrid Galvany que ha complert 75 anys), i és original de Jordi Molina i Membrives.
Dins les diverses interpretacions hi ha algunes sardanes rememoratives de compositors; a la celebració de Sigfrid Galvany als seus 75 anys, a la memòria dels cent anys del naixement de Rafel Ferrer i Jaume Roca Delpech i un record a compositors que ens han deixat en el decurs d'aquest any: Lluís Carretero, Martirià Font i Miquel Tudela.
Al matí hi haurà un concurs de colles improvisades i, per a qui vulgui hi ha una oferta hotelera per aquest cap de setmana.
Un aplec, doncs, replè d'activitats amb una àmplia visió del món de la sardana, amb records, rememoracions i estrenes, passat, present i futur de la nostra dansa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit