La xarxa de vigilància volcànica de seguiment 24 hores de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) va informar ahir que durant el dimecres es van detectar 99 sismes, dels quals sis es van deixar sentir per la població. Els científics afirmen que s'ha produït un "gran increment" en sismes respecte a l'1 de novembre i, sobretot, en la franja de magnitud 2 a 3, segons va informar el Govern canari en nota de premsa.

Així, el més gran va ser de magnitud 4, 4 en l'escala Richter i es va produir a les 18.10 hores (UTC), i es va sentir amb una intensitat màxima al terme municipal de Frontera. En concret, aquest moviment va ser localitzat en el mar, a la zona del Golf, a 24 quilòmetres de profunditat. Respecte a la resta d'esdeveniments registrats es localitzen en la mateixa zona, alineats NNW/SSE des del mar, a uns 12 quilòmetres de la costa fins al centre de l'illa, formant dos grups diferenciats, el primer entre els 14 i 16 quilòmetres i el segon entre els 20 i 25 quilòmetres. En total, des del 17 de juliol del 2011 s'han localitzat 11.023 esdeveniments.

Les autoritats locals van informar, de la seva banda, que l'erupció volcànica submarina ha afectat unes 96 espècies de fauna marina i no s'ha detectat vida en un radi d'1,5 milles al voltant del focus eruptiu, segons va dir ahir el Consell de l'illa.