Un actor, un barber, un professor de matemàtiques i un enterramorts són els quatre protagonistes de l'obra Els Jugadors. Quatre homes cinquantenaris que troben en la partida un espai on parlar de la seva quotidianitat, i compartir la seva existència insatisfactòria.

Les misèries de la seva vida professional passada, un present sense al·licients i un futur incert enmig d'una societat canviant i en crisi són els ingredients d'aquesta "història petita", en paraules de Miró, que condueix a un desenllaç sorprenent, gairebé com una llicència teatral de l'autor.

Aquesta és la primera producció del nou Lliure de Gràcia, en aquest cas juntament amb El Canal de Salt/Girona, i no arribarà a Barcelona fins l'any vinent, per fer-hi temporada entre el dia 19 d'abril i el 20 de maig.

Miró va escriure l'obra des d'una dependència del mateix teatre Lliure, per petició dels seus responsables, i amb una forta interacció dels actors en el text i el desenvolupament de l'acció.

Miró també va confessar que la coproducció de l'obra ha permès comptar amb un repartiment de nivell, entre el qual hi ha Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Andreu Benito i Boris Ruiz.

Sense tractar-se d'un text de teatre polític, l'obra és un mirall de la societat actual i, en concret, dels daltabaixos econòmics i socials derivats de la crisi. De fet, és la incertesa i la sensació de ?desarrelament dels personatges derivada dels canvis el que guia l'obra i el que, en última instància, els empeny a una acció temerària.