El proper dimecres 30 de novembre tancarà les seves portes la delegació gironina de Punto Radio. Una emissora amb molta història, i tal vegada més coneguda, per molts, com a Ràdio Grup o com a Onda Rambla. Una ràdio que al llarg de 28 anys s'ha caracteritzat per oferir proximitat, donant veu als qui no la tenien i explicant allò que succeïa al nostre voltant.

El 12 de novembre de l'any 1983 Ràdio Grup, l'emissora de ràdio del GEiEG, començava a emetre en període de proves. Aquell nou projecte tenia la intenció d'impulsar una emissora amb continguts de qualitat i que s'apropés a la realitat local de les comarques gironines. Els inicis no van resultar fàcils, atès que el pressupost era més aviat baix i els mitjans disponibles eren els mínims. Per aquest motiu, la cadena va entrar a formar part de l'anomenada Cadena 13, un conglomerat d'emissores d'arreu de Catalunya.

Noms com els d'Eugeni Fernández, cap d'emissions, els tècnics de control Joan Girona i Carles Nogales o els locutors Lluís Freixes, Àngel Ayats, Anna Cedacers, Àngel Rodríguez, Rosa Maria Mestres, Elena Sánchez o Eduard Cid, qui va entrar a l'emissora per ocupar-se dels espais informatius i avui en dia encara presenta la versió local de Protagonistas, abans el Ciutat de Tots Girona, són alguns dels noms que estaran per sempre lligats als inicis de l'emissora, que en aquells moments tenia els seus estudis al carrer de la Creu.

Ràdio Grup va aconseguir amb pocs anys consolidar-se com una de les emissores referents a les comarques gironines gràcies a tot el grup de professionals que cada dia treballava per oferir els continguts més propers i actuals. D'aquella època els oients també recorden noms com els de "Papi" Guardiola, Eduard Solà, Josep Maria Pibernat, Jaume Salanova, Anna Gil, Josep Callol, Xavier Marquès, Quim Cassà, Santi Juan, Salvador Carral, Carles Gri o Paco Basso. Cap a la meitat de la dècada dels noranta, un conjunt de qüestions de caire econòmic en el seu pressupost van portar el GEiEG a prescindir de Ràdio Grup, que va cedir els drets d'explotació de la freqüència a Onda Rambla, emissora fundada per Luís del Olmo i pertanyent al grup Onda Cero. Del Olmo es va reunir amb la plantilla i va garantir la continuïtat dels continguts que s'estaven emetent, així com per explicar la millora de les condicions i algunes novetats. "A Onda Rambla Girona teniem llibertat" explica Eduard Cid.

El 2004, Onda Rambla va trencar amb el grup Onda Cero, motiu pel qual "vam estar dos mesos sense emetre res de res. Onda Cero va impedir-ho", assenyala Cid. Al cap de poc, del Olmo va arribar a un acord amb el grup de mitjans de comunicació Vocento, propietària dels diaris ABC i El Correo Vasco, que va permetre la supervivència de l'emissora. Des d'aquell moment, Onda Rambla Girona va perdre part de la seva producció local, tot i mantenir un mínim de 12 hores al dia, que en els darrers temps s'ha anat reduint de forma progressiva, sobretot des del moment en què es va unir a Punto Radio. El passat 24 d'octubre, el grup Vocento va decidir formar l'emissora ABC Punto Radio i des de llavors ha anat tancant la major part de les delegacions que mantenia a tot l'Estat, mantenint exclusivament les de grans ciutats. Va ser l'anunci del trist final per a una emissora que ha deixat empremta.