El rectorat de la UdG ha volgut tallar d'arrel la polèmica sobre el curs de postgrau "Salut i harmonia de l'hàbitat", després que una campanya fes bullir la xarxa amb acusacions de caure en la "pseudociència" i la "bruixeria 2.0". La rectora Anna Maria Geli va informar ahir el Consell de Govern que el curs ha estat "definitivament suspès" per "la polèmica que ha generat a la xarxa". Fonts del rectorat van informar ahir que, malgrat aquesta decisió irrevocable, "no s'ha qüestionat la validesa científica del curs".

La campanya, iniciada per l'alumne d'Enginyeria Electrònica de la UdG Alberto Fernando Sierra, ha tingut especial ressò al portal Actuable, on els usuaris poden recollir signatures contra situacions que consideren injustes. La iniciativa, titulada "Petición de retiro del Posgrado Armonía del Hábitat de la Universitat de Girona" ha rebut més de 1.300 signatures. Alberto Fernando, que col·labora regularment amb la Càtedra de Comunicació Científica i Cultura Digital de la UdG, assegura que aquest curs, que toca matèries com "Nocions bàsiques d'energètica oriental", "Radioestèsia. Pràctiques" o "La flor de la vida i el color", cau en la "psedociència" i el que ell anomena "bruixeria 2.0".

La primera edició del curs "Salut i Harmonia de l'Hàbitat" havia de començar el gener i ja tenia 7 persones inscrites, a les quals la UdG ha confirmat que els retornarà l'import pagat. El curs, de 120 hores, costava 1.175 ?.

El doctor Gabriel Barbeta, arquitecte i professor del Departament d'Arquitectura i Enginyeria de la Construcció, de l'Escola Politècnica Superior de la UdG, era l'impulsor i el coordinador del curs. El doctor va defensar en declaracions al Diari de Girona la rigorositat científica del curs, segons ell aprovat per la UdG. Segons Barbeta, el tema de l'harmonia de l'hàbitat ha estat tractat en congressos del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i més de 50 llibres i articles de publicacions científiques avalen el curs.

Barbeta va considerar la campanya un "atac amb to amenaçador i amb manca de respecte, fins i tot incitador a la violència" i va dir que estava estudiant emprendre accions contra el seu impulsor.