El manifest que el Col·lectiu de Dones en l'Església (CDE) difon a propòsit del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre) subratlla, enguany, la situació que pateixen algunes dones dins les estructures socials. Per una banda, "el tràfic en tot el món, prostitució i treball en estat d'esclavatge". Per l'altra, "la violència que pateixen algunes dones dins de les famílies". I, finalment, la "crueltat" del sistema econòmic qualificat de "genocida" que ha provocat el creixement "del nombre de pobres en tot el món" i que, "com és ben conegut", "el 67% són dones". "La responsabilitat d'aquestes violències recau tant sobre les persones que la causen, així com sobre les que les consenten sense fer res per eliminar-les", defensa el CDE.

A més de la violència sexista que pateixen algunes dones en diferents àmbits de la vida col·lectiva, el manifest fa referència a l'Església catòlica, una institució en què, segons el CDE, "també s'exerceix la violència". En concret, l'argumentatiu defensa "l'agressivitat que suposa que les dones no siguin tractades com a iguals amb els homes". En aquest sentit, expliquen que "tant el sistema patriarcal i la seva violència sobre les estructures socials i religioses, com el silenci de l'església davant d'aquests fets, ens indigna i diem any rere any que el nostre crit continuarà sent per denunciar la injustícia, tant de les estructures socials com de les eclesials, que encara que consolidades no són inamovibles, i que farem tot el que estigui al nostre abast per aconseguir canvis profunds".

El CDE, en el text, manté ferm el compromís per la paritat i per "no callar" i "treballar conjuntament" amb els homes "per treure aquesta xacra (en referència a la violència de gènere) del nostre món". El manifest finalitza recordant la condició de creient (cristià) del col·lectiu, manifestant un significatiu "Prou!" a les accions contra les dones i interpel·lant les víctimes: "Vés en pau. Surt del perill".