Dos anys de polèmica han acompanyat la tramitació de la Llei Sinde, que ahir va veure com el reglament que la desenvolupa es quedava sobre la taula en la penúltima reunió del govern socialista, decisió que ha omplert de desànims els seus creadors i d'alegria els internautes.

Hores després que el ministre en funcions de la Presidència, Ramón Jáuregui, assegurés que el reglament s'aprovaria al Consell de Ministres, el portaveu José Blanco anunciava que, després de deliberar sobre la norma, aquesta havia quedat "sobre la taula".

Segons Jáuregui, el PP estava d'acord "absolutament" amb el reglament de la llei, que suposava "un sistema carregat de garanties d'intervenció judicial per perseguir el comerç fraudulent". Mentrestant la representant dels populars a la comissió per al traspàs de poders, Soraya Sáenz de Santamaría, considerava que el desenvolupament de la norma "hauria d'haver estat més complet".

Després de conèixer-se la decisió del govern en funcions, el PP s'ha remès a les declaracions de Sáenz de Santamaría, que ha dit que el seu partit estava d'acord amb la pretensió de dur al Consell de Ministres la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual, cosa que no significa que comparteixi la resta de la normativa.

L'alegria esclata a Internet

Encara que els periodistes han insistit a preguntar a Blanco sobre les raons d'aquesta decisió, el portaveu va reiterar que no podia informar sobre les deliberacions del Consell de Ministres perquè són

"reservades i secretes".

Tampoc va voler desvetllar si el reglament anirà a la propera i última reunió del govern en funcions: "Honestament, desconec l'ordre del dia del16 de desembre".

Per part de la comunitat internauta la mesura va ser acollida amb alegria. "Sembla ser que al final no s'ha aprovat la llei Sinde, em baixaré una pel·lícula per celebrar-ho". Aquesta frase resumeix l'alegria dels tuitaires pel fet que la llei hagi quedat sobre la taula. "Després de la seva actuació com a ministra, pensa canviar-se de país?" era una altra de les piulades, que també ironitzaven amb el títol de la pel·lícula de la qual Sinde va ser guionista: Mentiras y gordas.