Més de 230 persones van assistir dissabte al Monestir de Sant Feliu de Guíxols a la presentació del llibre Costa Brava, història en relleu, un llibre de fotografies antigues que s'ha de visionar amb ulleres especials per veure-les en tres dimensions.

Els autors del llibre són els treballadors de l'Arxiu Municipal, Marc Auladell, Josep Auladell i la directora del centre, Maria Àngels Suquet. Els tres, el dia de la presentació, van exposar unes quantes fotos que s'havien de veure amb les ulleres bicolors, blaves i vermelles, i en van donar detalls.

Els va precedir la regidora de Promoció de la ciutat, Pilar Giró, qui va comentar que aquest llibre és un element "molt valuós perquè demostra que tenim un passat viu, un present viu i un futur viu" i va felicitar els autors perquè "demostren que van més enllà de la feina del dia a dia".

L'alcalde, Joan Alfons Albó, va reconèixer la tasca de l'Editorial Efadós -l'encarregada d'editar el llibre- i els autors, dient que "en temps d'estretors és d'admirar que hi hagi persones que assumeixin riscos".

Aquest llibre conté 160 imatges de la Costa Brava de principis del segle XX. Es tracta de fotografies recopilades de diferents arxius que permeten veure el costat més humà d'un territori encara tancat al turimse i bolcat a la pesca i les activitats agrícoles.

Incorpora, a més, les ulleres per poder-lo veure amb detall. Visionant aquestes fotos els carrers obtenen distància, els personatges surten de la foto, les cordes fotografiades sembla que es puguin tocar, i el peix, les xarxes o el que s'hi veu, està en diferents nivells de profunditat.

El pròleg d'aquest volum l'ha escrit la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, que no va assistir a la presentació per un compromís.